Bestel vandaag nog bij ons en word een FAB VIP.Beloningen&VIP

Warehouse Clearance Sale! Get Extra $10 OFF on Orders Over $199. Shop Parts in Clearance

Krijg $ 50 korting op rijmotoren met eindaandrijving - alleen voor de eerste 10 eenheden! Koop eindaandrijving

Veelvoorkomende oorzaken van storingen in het hydraulische systeem

Common causes of hydraulic system failures

 

Wanneer u te maken krijgt met een storing in het hydraulisch systeem, kan het vaststellen van de oorzaak een hele uitdaging zijn. Hydraulische systemen bestaan ​​uit verschillende componenten, waaronder een carter, motor, pomp, kleppen, actuatoren en hydraulische vloeistof. Elk van deze onderdelen kan mogelijk de oorzaak van een storing zijn. Bovendien kunnen menselijke fouten en onjuiste onderhoudspraktijken ook bijdragen aan systeemstoringen. Het is van cruciaal belang om niet alleen te begrijpen waarom uw systeem faalde, maar ook hoe u de storing kunt identificeren en een soepele werking in de toekomst kunt garanderen, terwijl u prioriteit geeft aan de veiligheid van het personeel.

 

1. Lucht- en waterverontreiniging:

De belangrijkste boosdoeners achter hydraulische storingen zijn lucht- en waterverontreiniging, die verantwoordelijk is voor ongeveer 80 tot 90% van alle problemen. Dit soort vervuiling kan voortkomen uit defecte pompen, systeembreuken of temperatuurgerelateerde problemen.

Cavitatie:  Cavitatie treedt op wanneer de hydraulische olie ongeveer 9% opgeloste lucht bevat, die door de pomp kan worden aangezogen en imploderen. Dit proces leidt na verloop van tijd tot schade aan de pomp en slijtage van omliggende componenten. Het identificeren van cavitatie kan worden gedaan door te luisteren naar een duidelijk jankend geluid dat door de hydraulische pomp wordt uitgezonden.

Beluchting:  Beluchting vindt plaats wanneer lucht vanuit een externe bron de pompholte binnendringt. Losse verbindingen of lekken in het systeem zijn vaak verantwoordelijk voor dit probleem. Beluchting manifesteert zich als een kloppend geluid terwijl de pomp in bedrijf is.

 

Waterverontreiniging is een ander veel voorkomend probleem in hydraulische systemen en wordt doorgaans veroorzaakt door systeemlekken of condensatie als gevolg van temperatuurschommelingen. Na verloop van tijd kan water hydraulische componenten aantasten door oxidatie en schade door bevriezing. Een melkachtig uiterlijk in de hydraulische vloeistof is een veelbetekenend teken van waterverontreiniging.

 

2. Temperatuurproblemen 

Het handhaven van de optimale temperatuur in hydraulische systemen is cruciaal om problemen op de lange termijn te voorkomen. Wanneer de temperatuur te hoog of te laag is, kunnen er verschillende uitdagingen ontstaan, met schadelijke gevolgen tot gevolg. Laten we enkele van deze symptomen eens nader bekijken:

 

Vloeistofverdunning

Overmatige hitte kan ertoe leiden dat hydraulische vloeistoffen dunner worden, wat hun smerende eigenschappen belemmert en de kans op lekkage vergroot. Dit kan de algehele efficiëntie en prestaties van het systeem in gevaar brengen.

 

Vloeistofoxidatie:

Wanneer hydraulische vloeistof wordt blootgesteld aan extreme hitte, kan deze oxideren en dikker worden. Deze verdikking kan leiden tot de vorming van opeenhopingen in het systeem, waardoor de vloeistofstroom wordt beperkt en het vermogen om warmte effectief af te voeren wordt belemmerd.

 

Vloeistofverdikking:

Aan de andere kant kunnen lage temperaturen ervoor zorgen dat hydraulische olie stroperiger wordt, waardoor het moeilijker wordt voor de olie om de pomp te bereiken. Als het systeem aan zware belastingen wordt blootgesteld voordat de olie een temperatuur van 70 graden of hoger bereikt, kan dit leiden tot cavitatie en mogelijke schade aan het systeem.

De belangrijkste boosdoener achter de opbouw van warmte is vaak een slechte warmteafvoer, terwijl te lage temperaturen doorgaans worden veroorzaakt door omgevingsfactoren.

 

3. Vloeistofniveaus en kwaliteit

Het niveau en de kwaliteit van de hydraulische vloeistof spelen een belangrijke rol in de prestaties van het hydraulische systeem. Onvoldoende vloeistofniveaus en onvoldoende filtratie kunnen leiden tot luchtverontreiniging, terwijl verontreinigde vloeistof kan bijdragen aan temperatuurgerelateerde problemen. Bovendien kunnen lekken beide problemen verder verergeren.

Het gebruik van het juiste type hydraulische vloeistof is essentieel, omdat verschillende toepassingen compatibele vloeistoffen vereisen. Er zijn zelfs gespecialiseerde olieopties verkrijgbaar die een betere weerstand bieden tegen temperatuurgerelateerde problemen. Sommige oliën zijn geformuleerd met anti-slijtage- en anti-schuimadditieven, die extra bescherming bieden tegen respectievelijk slijtage en luchtvervuiling.

 

4. Menselijke fout

Menselijke fouten zijn vaak de hoofdoorzaak van veel problemen met het hydraulische systeem. Verschillende veel voorkomende fouten kunnen ertoe leiden dat de hydraulische pomp er niet in slaagt druk op te bouwen. Het is belangrijk om je bewust te zijn van deze potentiële valkuilen om ze te vermijden:

 

  • Defecte installaties: Onjuiste installatie van een onderdeel binnen een hydraulisch systeem kan tot aanzienlijke fouten leiden. Als de pompas bijvoorbeeld de verkeerde kant op draait, kan dit de drukopbouw nadelig beïnvloeden. Op dezelfde manier kunnen verkeerd gemonteerde leidingen tot lekkages leiden, waardoor de algehele prestaties van het systeem in gevaar komen.
  • Incompatibele onderdelen: Onervaren installateurs kunnen onbedoeld niet-overeenkomende componenten combineren, wat resulteert in functionele storingen. Een pomp kan bijvoorbeeld een motor hebben die boven de maximale aandrijfsnelheid werkt, wat leidt tot inefficiëntie en mogelijke schade.
  • Onjuist onderhoud of gebruik: Het gebruik van hydraulische systemen die verder gaan dan hun operationele mogelijkheden of het verwaarlozen van regulier onderhoud behoren tot de meest voorkomende oorzaken van schade aan het hydraulische systeem. Deze problemen kunnen echter eenvoudig worden verholpen door de implementatie van een bijgewerkt onderhoudsbeleid en uitgebreide trainingsprogramma's.

Door temperatuurproblemen aan te pakken, te zorgen voor de juiste vloeistofniveaus en kwaliteit, en menselijke fouten te beperken, kunt u de betrouwbaarheid en levensduur van uw hydraulische systeem aanzienlijk verbeteren.

 

Ontdek de ongelooflijke selectie bij Fab Heavy Parts

Ontdek ons ​​assortiment eersteklas hydraulische componenten, waaronder

hydraulische pompenhydraulische motoren, hydraulische oliekoelers, en hydraulische radiatoren

Vind het perfecte onderdeel om uw machines te versterken en uw prestaties te verbeteren.

Shop nu en ervaar de uitmuntendheid van Fab Heavy Parts!

 

FAB Heavy Parts  kan u helpen met uw behoeften

Welkom bij Fab Heavy Parts' online catalogus, waar u een prachtige reeks vervangingen voor uw graafmachine, lader, tractor kunt ontdekken.  We hebben een gevarieerde selectie om aan uw behoeften te voldoen. Ons deskundige onderdelenteam staat tot uw beschikking en staat klaar om u bij elke stap te helpen.

laat een reactie achter

Let op: reacties moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.