Bestel vandaag nog bij ons en word een FAB VIP.Beloningen&VIP

Warehouse Clearance Sale! Get Extra $10 OFF on Orders Over $199. Shop Parts in Clearance

Krijg $ 50 korting op rijmotoren met eindaandrijving - alleen voor de eerste 10 eenheden! Koop eindaandrijving

Ontdek alles wat u moet weten over de waterpomp

Discover all you need to know about the Water Pump

De waterpomp fungeert als een essentieel onderdeel van het koelsysteem van uw voertuig en fungeert als de primaire kracht achter de circulatie van een koelvloeistofmengsel door de motor en koelsystemen. In het geval van een storing kan het vervangingsproces variëren van een eenvoudige taak tot een meer ingewikkelde procedure, afhankelijk van de unieke specificaties van uw voertuig en motor.

Het begrijpen van de fundamentele aspecten als het gaat om het vervangen van uw waterpomp is van cruciaal belang voor het behoud van de optimale prestaties en levensduur van uw voertuig.

Waterpomp Storing

Het is een algemene aanbeveling van fabrikanten om te overwegen de waterpomp te vervangen na ongeveer 100.000 kilometer gebruik. Deze preventieve onderhoudsmaatregel kan helpen de optimale prestaties en levensduur van het koelsysteem van uw voertuig te garanderen.

Er zijn verschillende tekenen die kunnen wijzen op een mogelijke waterpomp storing, die onmiddellijk moet worden verholpen om verdere schade te voorkomen:

- Plotselinge oververhitting van de koelvloeistof: Als u een plotselinge stijging van de temperatuur op de koelvloeistofmeter waarneemt of merkt dat de radiateur oververhit raakt, waarbij de koelvloeistof uit de radiateurdop kookt , kan dit een teken zijn van problemen met de waterpomp.

- Sijpelende koelvloeistof: Waterpompen zijn uitgerust met een lekgat dat is ontworpen om water te laten ontsnappen als het langs de lagers of afdichtingen lekt. Dit kan leiden tot merkbaar verlies van koelvloeistof, vaak gepaard gaand met een korstig residu rond het lekgat en koelvloeistof die op de grond druppelt.

- Jankend geluid: Versleten lagers in de waterpomp kunnen een duidelijk zeurend geluid voortbrengen, wat vooral merkbaar is als de het motortoerental neemt toe. Om te bepalen of het geluid afkomstig is van de waterpomp, is het raadzaam de motorkap te openen en te luisteren naar eventuele abnormale geluiden.

Door waakzaam te zijn voor deze signalen en eventuele problemen met de waterpomp snel aan te pakken, kunt u helpen de efficiëntie en betrouwbaarheid van het koelsysteem van uw voertuig te behouden, wat uiteindelijk bijdraagt ​​aan de algehele prestaties en levensduur.

 

Typen Waterpomp Aandrijvingen

Als het gaat om waterpomp aandrijfsystemen, zijn er doorgaans vier hoofdstijlen die je tegen kunt komen:

-Ventilatorriemaandrijving: Dit traditionele systeem wordt vaak aangetroffen in oudere auto's, waarbij de waterpomp wordt aangedreven door een poelie die door een riem is verbonden met de krukas van de motor. De riem kan ook rond de radiateurventilator lopen, vandaar de naam 'ventilatorriem'." Naast het aandrijven van de waterpomp leveren andere zichtbare riemen in dit systeem stroom voor de dynamo en de airconditioningcompressor.

- Serpentine-riemaandrijving: In de jaren negentig introduceerden fabrikanten de kronkelige riemaandrijving om de motorweerstand te verminderen. In deze opstelling verbindt een lange riem onder constante spanning verschillende aandrijvingen en katrollen in een kronkelend pad om meerdere subsystemen efficiënt te laten werken.

- Distributieriemaandrijving: Veel fabrikanten zijn later overgestapt op het gebruik van een distributieriem om de waterpomp aan te drijven. Distributieriemen worden doorgaans met specifieke kilometerintervallen vervangen om mogelijke catastrofale storingen te voorkomen. Over het algemeen wordt aanbevolen om bij het vervangen van de distributieriem de waterpomp gelijktijdig te vervangen.

- Elektrische aandrijving: Een modernere aanpak: elektrisch aangedreven waterpompen worden vaak aangetroffen in nieuwere voertuigen, waaronder hybrides . Dit systeem helpt de vermogensbehoefte van de motor te verminderen en zorgt ervoor dat de pomp indien nodig aan en uit kan gaan voor optimale efficiëntie en prestaties.

 

Overweeg een Waterpomp Vervanging

Wanneer u overweegt een waterpomp te vervangen voor uw voertuig, is het absoluut noodzakelijk om uw servicehandleiding te raadplegen om de specifieke stijl en locatie van de waterpomp vast te stellen schijf die door uw voertuig wordt gebruikt. Normaal gesproken bevinden waterpompen zich aan de voorkant van het motorblok.

In moderne motorcompartimenten, die vaak dicht opeengepakt zijn met componenten, kan toegang tot de waterpomp het loskoppelen en verwijderen van verschillende onderdelen noodzakelijk maken. In sommige gevallen kan het nodig zijn om de vervanging van de waterpomp van onder het voertuig uit te voeren. Als bij het vervangingsproces een distributieriem betrokken is, is het van cruciaal belang ervoor te zorgen dat de riem gedurende de hele procedure de juiste spanning behoudt.

Bij een standaard kronkelig riemsysteem is het gebruikelijk om de riemspanning op te heffen en bepaalde componenten te verwijderen voordat u toegang krijgt tot de waterpomp. Voordat u de riem verwijdert, is het raadzaam om het pad te noteren en, indien mogelijk, een foto te maken voor toekomstig gebruik.

In het geval van een door een distributieketting aangedreven waterpomp is het essentieel om het distributiedeksel te verwijderen om de distributieriem te kunnen bereiken. Dit zorgvuldige proces is nodig om de succesvolle vervanging van de waterpomp te garanderen zonder de functionaliteit van de motor in gevaar te brengen.

 

De Waterpomp vervangen

Als het gaat om het vervangen van de waterpomp in uw voertuig, is het essentieel om een ​​systematische aanpak te volgen om ervoor te zorgen dat de klus correct wordt uitgevoerd. Hier volgen de gedetailleerde stappen die u moet nemen:

- Koelvloeistof aftappen: Tap om te beginnen de koelvloeistof van de radiateur af door de benzinekraan aan de onderkant te openen. Zorg ervoor dat de opvangbak zich onder de waterpomp bevindt om eventuele aanwezige koelvloeistof op te vangen. Nadat alle koelvloeistof is afgetapt, brengt u deze over naar een geschikte container voor verwijdering bij uw plaatselijke recyclingcentrum voor huishoudelijk gevaarlijk materiaal. Het is van cruciaal belang om voorzichtig met koelvloeistof om te gaan, omdat deze giftig kan zijn voor huisdieren. Ruim bovendien eventuele lekkages op de grond onmiddellijk op.

- De pomp verwijderen: De waterpomp is met bouten aan de motor bevestigd. Verwijder deze bouten voorzichtig, let op eventuele lengtevariaties en houd hun precieze locaties bij. Zodra de bouten zijn verwijderd, moet u mogelijk voorzichtig met een rubberen hamer op de waterpomp tikken of een koevoet gebruiken om hem uit zijn positie los te maken.

- Schone oppervlakken: Na het verwijderen van de waterpomp gebruikt u een plastic schraper om eventuele pakking- of kitresten van de montage oppervlak. Het is essentieel om ervoor te zorgen dat het oppervlak schoon en glad is voordat u de nieuwe waterpomp installeert. Gebruik remmenreiniger om het montageoppervlak van de motor grondig schoon te maken en eventueel achtergebleven vuil te verwijderen.

- Monteer de nieuwe pomp: De meeste waterpompen worden geleverd met een pakking of rubberen afdichting die tussen de pomp en de motor oppervlak. Volg zorgvuldig de instructies van de fabrikant om dit onderdeel correct te installeren. Zet de nieuwe waterpomp op zijn plaats vast met behulp van de bouten en draai ze aan volgens de specificaties van de fabrikant. Maak de riem en eventuele andere onderdelen die eerder zijn verwijderd opnieuw vast om toegang te krijgen tot de waterpomp.

- Koelvloeistof herstellen: Vul de radiateur bij met koelvloeistof volgens de richtlijnen van de fabrikant, waarbij u ervoor zorgt dat eventueel in het systeem opgesloten lucht wordt verwijderd. Controleer op tekenen van lekkage en maak een korte proefrit met het voertuig om te controleren of de koelvloeistof de juiste bedrijfstemperatuur behoudt.

Afhankelijk van de toegankelijkheid van de waterpomp kan deze vervangingstaak doorgaans in minder dan twee uur worden voltooid. Als de klus echter gepaard gaat met het omgaan met een distributieriem of het verwijderen van meerdere onderdelen om toegang te krijgen tot de waterpomp, kan het wel een halve dag duren voordat de klus grondig is afgerond.

 

Populaire waterpomp

1. Waterpomp voor Hitachi

6WG1 Motorwaterpomp 8-98146073-0 8981460730 Voor Hitachi Graafmachine ZAX470-3 ZAXIS460-3 ZAX450

Motormontage: 6WG1 Isuzu

Staat: nieuw, aftermarket

Onderdeelnummer: 8-98146073-0, 8981460730, 1873109960, 1-87310996-0

Toepassing: Hitachi graafmachine ZAX470-3 ZAXIS460-3 ZAX450, CXZ EXZ CXR CYZ CYH

Verbeter de prestaties van uw Hitachi-graafmachine ZAX470-3, ZAXIS460-3 of ZAX450 met de hoogwaardige 6WG1-motorwaterpomp (onderdeelnr. 8-98146073-0 of 8981460730). Dit essentiële onderdeel zorgt voor een optimale koeling en efficiëntie van uw machine, zodat u zware taken met gemak kunt uitvoeren.

 

2. Waterpomp voor Caterpillar

Nieuwe waterpomp 202-7676 2027676 Past op Caterpillar 330C graafmachine, motor C-9

 Onderdeelnummer: 202-7676, 202767

 Motornummer: C-9

 Staat: nieuw, aftermarket

 Garantie: 6 maanden

 Gewicht: 22KG

 Toepassing: 330C, 330C FM, 330C L, 330C MH, C-9 Geschikt voor Caterpillar

Waterpomp 202-7676, vakkundig ontworpen om perfect te passen op de Caterpillar 330C graafmachine met de krachtige C-9-motor. Deze eersteklas waterpomp is zorgvuldig vervaardigd voor optimale prestaties en duurzaamheid, waardoor een naadloze werking en maximale efficiëntie voor uw machines wordt gegarandeerd. Upgrade uw apparatuur met dit nauwkeurig ontworpen onderdeel en ervaar verbeterde functionaliteit als nooit tevoren.

 

3. Waterpomp Voor Doosan

Waterpomp 65.06500-6125 voor Doosan DH280-3 DH220-3 DH300-3 Graafmachine

Staat: nieuw, aftermarket

Onderdeelnummer: 65.06500-6125

Toepassing: Doosan DH280-3 DH220-3 DH300-3 Graafmachine

Verbeter de prestaties van uw Doosan DH280-3, DH220-3 of DH300-3 graafmachine met de Waterpomp 65.06500-6125 Dit essentiële onderdeel zorgt voor een optimale koeling en efficiëntie van uw machine, waardoor u graafwerkzaamheden met gemak en precisie kunt uitvoeren.

 

4. Waterpomp voor Bobcat

Waterpomp 7256791 voor Doosan Motor D34 Past op Bobcat-lader S740 S750 S770 S870 T740 T750 T770 T790 T870

Staat: nieuw, aftermarket

Onderdeelnummer: 7256791

Fit voor Doosan-motor: D34

Toepassingen:
Pas op de volgende modellen:
Past op Doosan vorkheftrucks: D35S, D40S, D45S, D50C, D55C, D60C, D70C, D80S, D90S
Past op Bobcat rupslader : T740, T750, T770, T790, T870
Past op Bobcat-schrankladers: S740, S750, S770, S870
Past op Bobcat Versa-handlers: V519,V723
Past op Bobcat-lader met vierwielaandrijving: A770

Ontdek de krachtige waterpomp 7256791 die speciaal is ontworpen voor de Doosan-motor D34 en zorgt voor naadloze compatibiliteit met een reeks Bobcat-ladermodellen zoals de S740, S750, S770, S870, T740, T750, T770, T790 en T870. Deze nauwkeurig ontworpen waterpomp garandeert optimale functionaliteit en betrouwbaarheid, waardoor het een essentieel onderdeel is voor het behoud van de efficiëntie en levensduur van uw apparatuur.

 

FAB Heavy Parts  Kan u helpen met uw behoeften

Welkom bij Fab Heavy Parts' online catalogus, waar u een prachtige reeks waterpompen.  We hebben een gevarieerde selectie om aan uw behoeften te voldoen. Ons deskundige onderdelenteam staat tot uw beschikking en staat klaar om u bij elke stap te helpen.

laat een reactie achter

Let op: reacties moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.