Bestel vandaag nog bij ons en word een FAB VIP.Beloningen&VIP

Warehouse Clearance Sale! Get Extra $10 OFF on Orders Over $199. Shop Parts in Clearance

Krijg $ 50 korting op rijmotoren met eindaandrijving - alleen voor de eerste 10 eenheden! Koop eindaandrijving

Indicatoren van een defecte AC-compressor

Indicators of a Faulty AC Compressor

De AC-compressor speelt een cruciale rol in de functionaliteit van uw airconditioningsysteem. Het fungeert als het centrale mechanische onderdeel en fungeert als het hart van het systeem door koelmiddel naar alle andere AC-onderdelen te circuleren. Naast zijn koelmiddelpompfunctie is de AC-compressor verantwoordelijk voor het creëren van hoge druk in het systeem door de compressie van koelmiddel. Dit initieert een reeks processen waarbij de condensor, ontvanger/droger en verdamper betrokken zijn om de temperatuur te regelen en u comfortabel te houden.

De AC-compressor wordt aangedreven door de kronkelige riem op de motor en heeft een specifiek type olie nodig voor smering. Deze olie dient om de temperatuur van de compressor op peil te houden, een goede afdichting te garanderen en een soepele beweging te vergemakkelijken. Aangezien de compressor het belangrijkste bewegende onderdeel van het systeem is, zal elke storing in dit onderdeel resulteren in het falen van uw airconditioningsysteem. Daarom is het essentieel om de toestand van de AC-compressor regelmatig te controleren om mogelijke defecten te voorkomen en optimale prestaties te garanderen.

 

Tekenen van een dreigende of huidige Fout AC-compressor

 

AC niet zo koud als zou moeten zijn

Als u merkt dat de koele lucht die uit de ventilatieopeningen van uw voertuig komt terwijl de airconditioning in werking is, niet het gewenste koudeniveau bereikt, is er waarschijnlijk een probleem met de AC-compressor. Hoewel er verschillende andere factoren binnen het AC-systeem kunnen zijn die ervoor kunnen zorgen dat de lucht warmer is dan verwacht, is een defecte compressor een aanzienlijke mogelijkheid. Om vast te stellen of de luchttemperatuur boven de norm komt, is het raadzaam een ​​grondige beoordeling te ondergaan. Deze evaluatie zal helpen bij het opsporen van de hoofdoorzaak van het verminderde afkoelingseffect en zal de noodzakelijke stappen vergemakkelijken om de situatie effectief te verhelpen.

 

Geluiden uit de motorruimte

Verschillende problemen in de motorruimte kunnen tot ongebruikelijke geluiden leiden. Deze geluiden kunnen duiden op verschillende onderliggende problemen, zoals een piepende riem, een jankende stuurbekrachtigingspomp, een versleten poelie of remblokken die vervangen moeten worden. Als u bij inspectie klapperende, zeurende, piepende, tjilpende of ratelende geluiden opmerkt die uit de AC-compressor komen, is het raadzaam om onmiddellijk AC-onderhoud in te schakelen. In sommige gevallen manifesteert het geluid zich mogelijk alleen wanneer de AC-schakelaar is ingeschakeld, terwijl het in andere gevallen continu kan aanhouden. Compressorgeluiden zijn meestal het gevolg van een defecte koppeling of een vastzittende as. De kans op storingen neemt toe als de compressorolie, die verantwoordelijk is voor de smering, vervuild raakt, onvoldoende wordt aangevoerd of van een verkeerd type is. Het snel aanpakken van deze problemen is van cruciaal belang voor het behoud van de optimale prestaties en levensduur van het AC-systeem van uw voertuig.

 

Schade zichtbaar aan de AC-compressor

De aanwezigheid van zichtbare schade aan de AC-compressor kan dienen als een belangrijke indicator voor mogelijke interne problemen. Fysieke schade aan de compressor of de koppeling ervan, evenals corrosie, kunnen wijzen op onderliggende problemen in het systeem. Vooral vocht vormt een bedreiging voor de functionaliteit van het aircosysteem van uw auto; externe corrosie zou dus kunnen wijzen op interne complicaties. Bovendien kan het optreden van olielekken uiteindelijk resulteren in een defect aan de compressor. Daarom is het absoluut noodzakelijk om een ​​grondige evaluatie uit te voeren van alle waargenomen schade, of het nu gaat om verbuiging, breuk, corrosie of lekkage, om de optimale werking van uw AC-systeem te garanderen en mogelijke defecten te voorkomen.

 

Compressorkoppeling schakelt niet in

Het tegenkomen van een probleem waarbij de compressorkoppeling niet aangrijpt, kan een reden tot bezorgdheid zijn bij het bedienen van het airconditioningsysteem van uw voertuig. De compressorkoppeling speelt een cruciale rol in de functionaliteit van het AC-systeem door de inschakeling van de compressor te regelen.

Bij het activeren van de AC moet de compressorkoppeling, die zichtbaar als een plaat aan de voorkant van de compressorpoelie is geplaatst, inschakelen. Deze inschakeling wordt aangegeven doordat de koppeling samen met het riem- en poeliesysteem begint te draaien. Er kan een merkbare klik hoorbaar zijn wanneer de koppeling begint te draaien.

Als de compressorkoppeling echter niet aangrijpt of ongebruikelijke geluiden maakt, zoals gieren of janken, kan dit duiden op een onderliggend probleem dat aandacht vereist. In dergelijke gevallen is het raadzaam om professioneel onderhoud voor de compressor in te schakelen om de goede werking van het AC-systeem te garanderen en mogelijke verdere schade te voorkomen.

 

Verbonden problemen

Als het gaat om de functionaliteit van een AC-systeem, is de AC-compressor niet het enige onderdeel dat problemen kan opleveren. Er kunnen zich verschillende problemen voordoen die verband houden met de AC-compressor, waaronder:

- Koelmiddelverlies: De meest voorkomende reden voor een storing in het AC-systeem is een daling van het koelmiddelniveau. Dit gebeurt meestal als gevolg van beschadigde afdichtingen tussen systeemcomponenten of schade aan een AC-leiding of slang. Een lager koelmiddelniveau kan leiden tot onvoldoende koeling in het passagierscompartiment. Als het niveau te laag wordt, zorgt de lagedrukschakelaar ervoor dat de compressor helemaal niet inschakelt. Bovendien kunnen lage koudemiddelniveaus ertoe leiden dat er vocht in het systeem binnendringt, wat mogelijk verdere schade kan veroorzaken. Hoewel een AC-bijvulling het koelmiddel kan aanvullen, is het van cruciaal belang om eventuele lekken op te sporen en te verhelpen en ervoor te zorgen dat de lucht uit de leidingen wordt geëvacueerd om de werking van het systeem te behouden.

- Verstopping van koelmiddel: Hoewel dit minder vaak voorkomt, kan een verstopping van het koelmiddel optreden als gevolg van een beknelde of beschadigde AC-leiding of -slang, een defect expansieventiel of een verstopte openingsbuis.

- Versleten of kapotte kronkelige riem: Als de kronkelige riem die de compressorpoelie aandrijft, versleten, verglaasd of gebarsten is, kan dit ervoor zorgen dat de compressor niet op de noodzakelijke snelheid draait. Bij een kapotte riem stopt de compressor met functioneren. Het is vermeldenswaard dat een kapotte kronkelige riem andere componenten beïnvloedt, zoals de stuurbekrachtiging en de dynamo. Als de AC-compressor echter op een afzonderlijke aandrijfriem werkt, wordt alleen het AC-systeem beïnvloed.

- Defecte ventilatormotor: Een defecte ventilatormotor kan leiden tot een afname van het AC-koelvermogen. Een onvoldoende luchtstroom door de verdamper, veroorzaakt door een defecte ventilator, kan leiden tot onvoldoende koeling in het voertuig.

- Verstopt cabineluchtfilterr: Het cabineluchtfilter , verantwoordelijk voor het zuiveren van de lucht die het passagierscompartiment binnenkomt, kan na verloop van tijd verstopt raken met vuil. Veel chauffeurs zien dit onderhoudsitem over het hoofd, wat leidt tot een beperkte luchtstroom door de ventilatieopeningen.

- Doorgebrande zekering: Verrassend genoeg kan een doorgebrande zekering de boosdoener zijn achter een niet-operationeel AC-systeem. Hoewel het vervangen van de zekering de AC-functionaliteit tijdelijk kan herstellen, is het essentieel om de hoofdoorzaak van de doorgebrande zekering te identificeren om herhaling van het probleem te voorkomen.

Door deze problemen met betrekking tot het AC-systeem aan te pakken, kan men de efficiënte werking en levensduur van het airconditioningsysteem van het voertuig garanderen.

 

Populaire AC-compressor

 

1. AC-compressor voor Massey Ferguson

Seltec TM-16 A/C-compressor 488-46204 Geschikt voor Massey Ferguson

Staat: nieuw, aftermarket

Onderdeelnummer: Airpro: 2046204,
I.CE: 2521356, 2521285,
Seltec: 0630-9220, 06309220, 103-56041, 10356041, 435-56041, 43556041, 43556204, 488-46041, 488-4620 4, 48846041, 48846204, 500630-9034, 5006309034
Tama Productie: 0630-9033, 06309033
Valeo: 100-46041, 10046041, 10046204, 10356204

Upgrade uw Massey Ferguson-voertuig met de krachtige Seltec TM-16 aircocompressor 488-46204. Deze compressor is ontworpen om optimale koelefficiëntie te leveren, waardoor een comfortabele en verfrissende rijervaring wordt gegarandeerd. Vertrouw op de kwaliteit en betrouwbaarheid van Seltec om u koel te houden onderweg.

 

2. Aircocompressor voor Hyundai

A/C Compressor 97701-D3200 97701-2S601 97701-2S600 Past voor Hyundai Motor DOHC-GDI Tucson 2.0L L4 2015-2018

Onderdeelnummer: 97701 D3200, 97701-D3200, 97701D3200, 977012S601,
977012S600, 97701-2S601, 97701-2S600

Specificatie:
Compressortype: Doowon Dv16
Koppelingsdiameter: 120 mm
Aantal groeven: 6PK
Spanning: 12V

Past voor Hyundai-motor: DOHC - GDI, DOHC - TCI/GDI

Toepassingen:
Past voor Hyundai Tucson 2015-2018

Staat: nieuw, aftermarket

Verbeter de prestaties van uw Hyundai Tucson met de A/C-compressor 97701-D3200. Ontworpen voor de DOHC - GDI 2.0L L4-motor van modellen van 2015 tot 2018, deze compressor zorgt voor een optimale koelefficiëntie voor uw voertuig. Zeg vaarwel tegen warme en benauwde schijven en geniet van het comfort en de betrouwbaarheid van dit eersteklas onderdeel. Vertrouw op de compatibiliteit en kwaliteit om uw rijervaring te verbeteren.

 

3. AC-compressor voor Kenworth

SD7H15 A/C-compressor 4384 F69-6003-141 Past voor Kenworth T800 Peterbilt 365 367 Truck

Onderdeelnummer: F69-6003-141, F696003141, U4384, 4384

Specificatie:
Compressorfamilie: SD7H15
Koppelingsdiameter: 126 mm ~ 4 en 15/16 inch
Aantal groeven: 10
Spanning: 12

Toepassing: Past op de volgende modellen:
Past op Kenworth Truck: T800, 2008-2012
Past op Peterbilt Truck: 365, 367

Staat: nieuw, aftermarket

Verbeter de koelprestaties van uw Kenworth T800 of Peterbilt 365 en 367 vrachtwagens met de SD7H15 aircocompressor 4384 F69-6003-141. Deze compressor is speciaal ontworpen voor deze vrachtwagenmodellen en zorgt voor een optimale functionaliteit van de airconditioning. Houd de cabine van uw vrachtwagen koel en comfortabel tijdens lange ritten met deze hoogwaardige compressor.

 

4. Aircocompressor voor Saab

SD7H15 A/C-compressor 4758181 Geschikt voor Saab 9000 L4 2.3L

Onderdeelnummer: 4758181, 659629593, S4319240, 305574, 4319240, 4868659, S4319828, S4868659, 4319828

Specificatie:
Koppelingsdiameter: 135MM
Nr. aantal groeven: 6PK
Compressorfamilie: 7H15, SD7H15

Toepassingen:
Past voor Saab 9000 L4 2.3L

Staat: nieuw, aftermarket

Upgrade uw Saab 9000 L4 2.3L met de hoogwaardige SD7H15 aircocompressor 4758181. Deze compressor is zorgvuldig ontworpen om optimale prestaties en een perfecte pasvorm voor uw voertuig te garanderen. Geniet van een comfortabele en koele rit met deze betrouwbare en efficiënte aircocompressor.

 

FAB Heavy Parts  Kan u helpen met uw behoeften

Welkom bij Fab Heavy Parts' online catalogus, waar u een prachtige reeks AC-compressoren< kunt verkennen t9>.  We hebben een gevarieerde selectie om aan uw behoeften te voldoen. Ons deskundige onderdelenteam staat tot uw beschikking en staat klaar om u bij elke stap te helpen.

laat een reactie achter

Let op: reacties moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.