Bestel vandaag nog bij ons en word een FAB VIP.Beloningen&VIP

Warehouse Clearance Sale! Get Extra $10 OFF on Orders Over $199. Shop Parts in Clearance

Krijg $ 50 korting op rijmotoren met eindaandrijving - alleen voor de eerste 10 eenheden! Koop eindaandrijving

Hoe u de motor van de aircoventilator en de wisserbladen vervangt en hoe u nieuwe spiegels installeert

How To Replace A/C Fan Motor & Wiper Blades, Plus Install New Mirrors

Welkom! Vandaag begeleiden we u graag bij het vervangen van de ventilatormotor in de airconditioningunit van uw graafmachine, en bij het installeren van nieuwe wisserbladen en spiegels

We begrijpen dat deze taken misschien intimiderend lijken, maar wees niet bang! We begeleiden u nauwkeurig bij elke stap en geven onderweg waardevolle tips. Door onze gedetailleerde instructies te volgen, kunt u deze taken in een mum van tijd vol vertrouwen en efficiënt uitvoeren op uw eigen graafmachine!

 Voor deze demonstratie werken we aan een Komatsu PC200LC graafmachine.

 

 

Stap 1: Hoe vervang ik de AC-ventilatormotor

Om te beginnen moet u de lichtgrijze en donkergrijze afdekkingen verwijderen die de AC-unit omsluiten. Voordat u dit doet, is het echter van cruciaal belang dat u de twee opbergvakken aan de zijkanten van het apparaat verwijdert. Draai de bouten los waarmee de kaartenbakken zijn bevestigd, en ze zouden moeiteloos los moeten komen.

Zodra de kaartenbakken zijn verwijderd, gaat u verder met het losmaken van de bouten op de twee eerder genoemde grijze deksels. Verwijder deze afdekkingen voorzichtig om de motor van de ventilator bloot te leggen. 

Neem, voordat u verder gaat, even de tijd om de ruimte te inspecteren op eventueel opgehoopt stof. Stof kan de functionaliteit van de motor en andere vitale componenten negatief beïnvloeden. Maak indien nodig het gebied zorgvuldig schoon om optimale prestaties te garanderen. 

Nu is het tijd om de nieuwe ventilator te testen voordat je de oude motor verwijdert. Sluit de kabel aan op de nieuwe motor en zet het contact aan. Test de ventilator op verschillende snelheden om er zeker van te zijn dat deze goed functioneert. Als de ventilator soepel draait, kunt u doorgaan met het verwijderen van de oude motor.

Om bij de oude motor te komen, moet je drie schroeven aan de zijkanten verwijderen. Gebruik een ratel om ze los te draaien. In de meeste gevallen zou dit een snelle klus moeten zijn, tenzij de schroeven eerder te strak waren aangedraaid. Houd er rekening mee dat er mogelijk schroeven zijn die niet direct zichtbaar zijn. 

Voordat u de oude motor vervangt door de nieuwe, noteert u de exacte locatie van de drie bevestigingsschroeven. Inspecteer bovendien de afdichting rond de omtrek van de nieuwe motor om er zeker van te zijn dat deze intact en vrij van schade is. 

Installeer nu voorzichtig de nieuwe ventilatormotor op de exacte positie waar de oude zich bevond. Zet hem op zijn plaats vast door de drie schroeven opnieuw te bevestigen. Het is van essentieel belang dat u geen schroeven of bout aandraait totdat ze allemaal op hun plaats zitten. Soms moet u het onderdeel enigszins aanpassen of een bout opnieuw uitlijnen. Door te wachten met het vastdraaien kunt u het gedoe van het verwijderen en opnieuw beginnen voorkomen.

 

Stap 2: De cabineventilator testen

Als de ventilatormotor eenmaal is aangesloten, neem dan even de tijd om deze nog een laatste keer te testen. Zorg ervoor dat u de ventilator op alle beschikbare snelheden test en luister aandachtig om te bevestigen dat deze soepel en zonder ongebruikelijke geluiden draait.

Monteer ten slotte alle componenten, inclusief de panelen, weer in elkaar zodra u tevreden bent met de prestaties van de nieuw geïnstalleerde ventilatormotor.

 

Stap 3: Cabine opruimen

Voordat u doorgaat met de volgende taak, is het essentieel om uw cabine grondig schoon te maken om een ​​onberispelijke omgeving te behouden.

We raden u ten zeerste aan om de Spray Nine-reiniger te gebruiken, een krachtige oplossing die effectief vet, roet, stof, vuil en vingerafdrukken verwijdert, waardoor uw cabine vlekkeloos achterblijft. Als alternatief is Simple Green een uitstekende optie om een ​​schone en frisse cabine te realiseren.

Tijdens het schoonmaken kunt u ook andere onderhoudstaken in de cabine uitvoeren, zoals het vervangen van de cabineverlichting of het vervangen van het cabineluchtfilter, indien nodig. Hierdoor blijft uw cabine in optimale conditie.

 

Stap 4: Wisserblad vervangen

Om de wisserbladen te vervangen, begint u met het verwijderen van de twee kleine schroeven op de arm. Omdat toegang tot deze schroeven een beetje lastig kan zijn, kun je voor het gemak het beste de hele arm verwijderen en op een bank werken. 

Draai met behulp van een kruiskopschroevendraaier nummer twee (indien beschikbaar) voorzichtig de bouten los waarmee het wisserblad op zijn plaats is bevestigd. Als de schroeven vastzitten, wees dan voorzichtig en vermijd het uitoefenen van overmatige kracht, omdat hierdoor de schroefkoppen kunnen losraken. 

Vergeet niet om de schroeven op een veilige plaats te bewaren om misplaatsing te voorkomen. Je hebt ze later weer nodig. 

Bevestig nu het nieuwe wisserblad op de arm door het stevig op zijn plaats te schroeven. 

Zodra de wisserbladen met succes zijn vervangen, bevestigt u de arm opnieuw aan de graafmachine op dezelfde locatie waar u deze aanvankelijk hebt verwijderd. Zorg voor een goede uitlijning en functionaliteit door de wisserbladen te testen voordat u de taak voltooit.

 

Stap 5: Installatie van de achteruitkijkspiegel en zijspiegel

Onze PC200LC Komatsu-graafmachine is voorzien van twee verschillende soorten spiegelbevestigingen: de kaakbeugel en het bout- en draaipunttype. Om het montagetype te bepalen, onderzoekt u de achterkant van de spiegel nauwkeurig.

Voor de installatie van spiegels heeft u zowel rechthoekige als ronde spiegels nodig, omdat deze verschillende doeleinden dienen en een uitgebreid zicht bieden.

 

De achteruitkijkspiegel installeren

Zorg voor een helder zicht op uw omgeving met de installatie van de achteruitkijkspiegel. Volg deze stapsgewijze instructies om zowel de rechthoekige spiegel als de ronde, bolle spiegel correct te installeren.

Installatie van rechthoekige spiegel:
  1. Begin met het afstellen van de houder in een geschikte positie. Verlaag hem tot armhoogte voor eenvoudiger installatie.
  2. Zorg ervoor dat de spiegel niet te veel uitsteekt. Het moet op een afstand en in een hoek worden geplaatst zodat u kunt zien wat zich achter u bevindt terwijl u in de cabine zit. Houd er rekening mee dat graafmachines bekend staan ​​om hun snelle bewegingen en rotaties, waardoor zichtbaarheid cruciaal is.
  3. Bij het aandraaien van de schroeven moet u erop letten dat u ze niet te vast aandraait. U zou de spiegel indien nodig nog steeds handmatig moeten kunnen verplaatsen.
  4. Als u tevreden bent met de kijkhoek, tilt u de houder weer op naar de oorspronkelijke positie.
  5. Om de optimale kijkhoek te garanderen, kunt u iemand op de bestuurdersstoel laten zitten of een duidelijk zichtbaar object achter de graafmachine plaatsen. Controleer of het object vanuit de cabine zichtbaar is in de spiegel.
Installatie ronde bolle spiegel:
  1. Zoek de meegeleverde beugel voor het bevestigen van de ronde, bolle spiegel.
  2. Plaats de zijspiegel op de juiste manier, zodat de machinist een duidelijk zicht heeft op de zijkant van de machine en de omgeving ervan.
  3. Test op dezelfde manier de kijkhoek door iemand in de cabine te laten zitten of een voorwerp naast de graafmachine te plaatsen. Controleer of het object zichtbaar is in de spiegel.
  4. Voordat u de installatie voltooit, moet u de spiegel grondig reinigen en eventuele vlekken of vingerafdrukken verwijderen.

 

Door deze instructies zorgvuldig op te volgen, installeert u met succes de achteruitkijkspiegel, waardoor uw zicht wordt verbeterd en de veiligheid tijdens graafmachinewerkzaamheden wordt bevorderd.

 

Populaire ventilatormotor

 

1. Nieuwe 24V-ventilatormotor

Nieuwe 24V ventilatormotor 502725-3282 503716-1710 5650040180 voor Hitachi EX200-6 graafmachine

Onderdeelnummer: 502725-3282 503716-1710 5650040180

Staat: nieuw, aftermarket

 

2. Ventilatorventilatormotor 116340-5632 voor Hitachi

Ventilatorventilatormotor 116340-5632 voor Hitachi ZAX120 ZAX200 graafmachine 24V

Onderdeelnummer: 116340-5632, 1163405632

Staat: nieuw, aftermarket
Spanning: 24 V

Compatibele modellen: Hitachi ZAX120 ZAX200 graafmachine

 

3. Nieuwe ventilatormotor voor CAT Caterpillar

Nieuwe ventilatormotor voor CAT Caterpillar 312C 307C 308C graafmachine

Staat: nieuw, aftermarket

Garantie: 6 maanden

Compatibele modellen: Caterpillar 312C 307C 308C

 

4. 24V A/C-ventilatormotor 272700-5790 2727005790 voor Hitachi Komatsu

24V A/C Blower Motor 272700-5790 2727005790 voor Hitachi Komatsu D155AX HM400 HB205 HB215 PC200 PC210 PC220

Staat: nieuw, aftermarket

Vervang onderdeelnummer: 272700-5790, 2727005790

Toepassing:
Fit voor Komatsu Bulldozer: D155AX, D65EX, D65PX
Fit voor Komatsu Graafmachine: HB205, HB215, PC200, PC210, PC220 , PC240, PC290, PC300, PC350, PC360, PC490
Fit voor Komatsu Truck: HM300, HM400

 

FAB Heavy Parts  kan u helpen met uw behoeften

Welkom bij Fab Heavy Parts' online catalogus, waar u een prachtig aanbod aan Blower Motor kunt ontdekken.  We hebben een gevarieerde selectie om aan uw behoeften te voldoen. Ons deskundige onderdelenteam staat tot uw beschikking en staat klaar om u bij elke stap te helpen.

laat een reactie achter

Let op: reacties moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.