Bestel vandaag nog bij ons en word een FAB VIP.Beloningen&VIP

Warehouse Clearance Sale! Get Extra $10 OFF on Orders Over $199. Shop Parts in Clearance

Krijg $ 50 korting op rijmotoren met eindaandrijving - alleen voor de eerste 10 eenheden! Koop eindaandrijving

Hoe vervang ik de contactschakelaar van een graafmachine ?

How To Replace an Excavator Ignition Switch ?

U heeft problemen met het starten van uw graafmachine? Maak u geen zorgen, wij staan ​​voor u klaar! Het omgaan met problemen met de contactschakelaar van de graafmachine komt vrij vaak voor, vooral tijdens het winterseizoen. Een defecte contactschakelaar kan tot aanzienlijke vertragingen en potentiële financiële verliezen leiden. Maar wees niet bang, want we zijn hier om je te leren hoe je het zelf kunt vervangen!

Hoewel het vervangen van het contactslot van een graafmachine op het eerste gezicht misschien intimiderend lijkt, is het eigenlijk een eenvoudig proces. In deze uitgebreide blogpost begeleiden wij u bij elke stap van de vervangingsprocedure. Of u nu een beginneling of een ervaren bestuurder bent, deze handleiding is bedoeld om u te helpen eventuele problemen met uw contactschakelaar op te lossen.

Stap 1: Problemen oplossen

Weigert uw graafmachine te starten en maakt alleen een klikkend geluid? Of voelt hij zich vastgelopen en reageert hij niet? Voordat we verder gaan met de vervanging, stellen we een diagnose van het probleem om er zeker van te zijn dat het inderdaad een probleem is met de contactschakelaar.

Begin door de hoofdsleutel in het contactslot te steken en kijk of deze soepel naar binnen gaat en draait. Als u problemen of weerstand ondervindt, kunnen er interne onderdelen of metalen fragmenten zijn die obstructie veroorzaken. Het is mogelijk dat de veer verplaatst is, waardoor de tuimelaar niet meer in het ontstekingshuis kan draaien.

Om dit te testen, brengt u een smeermiddel aan op beide zijden van de sleutel en probeert u deze in de contactschakelaar van de graafmachine te steken. Als het probleem zich blijft voordoen en de schakelaar niet meer reageert, kunt u veilig concluderen dat deze inderdaad defect is.

Het repareren van de contactschakelaar wordt niet aanbevolen, omdat het vaak efficiënter en tijdbesparend is om deze volledig te vervangen.

 

Stap 2: De batterij loskoppelen

Voordat u met werkzaamheden begint, is het van cruciaal belang dat u ervoor zorgt dat de graafmachine goed geparkeerd staat. Soms laten operators aanbouwdelen in de lucht hangen, wat een risico vormt voor zowel de machine als de omringende personen.

De eerste stap is het loskoppelen van de accu en het uitschakelen van de stroom naar de elektrische circuits voordat eventuele ontstekings- of elektrische componenten worden verwijderd.

Maak met een sleutel van 13 mm voorzichtig de aardverbinding los. Wees voorzichtig tijdens dit proces, aangezien u te maken heeft met de  contactschakelaar, die mogelijk nog onder spanning staat of een aardcircuit is aangesloten op het accurelais.

Uw doel is ervoor te zorgen dat alle verbindingen op de juiste manier zijn losgekoppeld en dat de machine volledig spanningsloos is, zodat u veilig door kunt gaan met het vervangingsproces.

 

Stap 3: De console demonteren

Begin met het verwijderen van de aardingsband, waarmee je de console moeiteloos uit elkaar kunt trekken.

Om de console gemakkelijk los te maken, trekt u eerst voorzichtig de kofferbak van de joystick of de bedieningshendel eraf. Het moet soepel en zonder veel moeite loskomen.

Til vervolgens het deksel op om de bouten eronder bloot te leggen.

Houd er rekening mee dat de console op een graafmachine van Komatsu iets strakker kan zijn in vergelijking met andere merken graafmachines. In dergelijke gevallen moet u mogelijk een sleutel gebruiken om een ​​paar schroeven te verwijderen. Neem een ​​kleine sleutel en verwijder voorzichtig de twee 10 mm bouten. Om ervoor te zorgen dat u ze niet kwijtraakt, kunt u overwegen de bouten en ringen in een daarvoor bestemde container, zoals een asbak, op te bergen.

Beweeg de hoes voorzichtig heen en weer om te controleren of deze los genoeg zit. Als dit het geval is, hoeft u niet alle bouten te verwijderen.

Als uw machine een gasklepknop heeft, verwijdert u deze en plaatst u deze in de asbak of bekerhouder, indien beschikbaar. Op dit punt zou alles er soepel uit moeten komen en zou je de joysticklaars door het gat in de hoes moeten kunnen duwen. Eenmaal verwijderd, legt u de hoes opzij.

Probeer in dit stadium de sleutelschakelaar te verwijderen om te zien of deze gemakkelijk kan worden losgemaakt. Als het niet loskomt, forceer het dan niet. Ga door naar de volgende stap en concentreer u op het verwijderen van de zijpanelen.

 

Stap 4: Toegang tot het Contactslot

Om de contactschakelaar te vinden, kunt u de zijpanelen verwijderen om gemakkelijker toegang te krijgen. Draai met behulp van een sleutel van 10 mm de schroeven aan de zijkanten los.

Verwijder indien nodig de joystick om toegang te krijgen tot de contactschakelaar van de graafmachine. Afhankelijk van de lengte van de draden moet u mogelijk ook extra schroeven verwijderen en de achterklep verwijderen. Alle boutkoppen zijn 10 mm, dus u heeft alleen een sleutel van 10 mm nodig om ze los te draaien.

Zodra de afdekkingen zijn verwijderd, moet u een vrije route hebben om de graafmachine contactschakelaar te bereiken.

Voor de meeste mensen is de grootste uitdaging op dit moment het uitzoeken hoe ze de schakelaar kunnen loskoppelen, vooral omdat deze moeilijk te bereiken is. Gebruik een zijsnijder om de draden voorzichtig af te snijden.

 

Stap 5: Verwijder de oude ontsteking

Zorg er om te beginnen voor dat u ter bescherming handschoenen draagt. Verwijder voorzichtig de oude ontsteking van uw Komatsu PC200LC. In sommige gevallen kan de ontsteking in een doek zijn gewikkeld. Als dit het geval is, moet u de stof uitpakken om bij het contact te komen. Het is belangrijk op te merken dat dit doek meestal is gemaakt van glasvezel, dus het dragen van handschoenen is essentieel om mogelijke irritatie te voorkomen.

Als u binnenshuis werkt, is het raadzaam een ​​masker te dragen om het inademen van deeltjes uit het glasvezeldoek te voorkomen. Veiligheid moet tijdens dit proces altijd een prioriteit zijn.

Vergeet niet om het doekje te bewaren nadat je het hebt verwijderd. U hebt deze later nodig als u de draden opnieuw aansluit op het nieuwe contactslot. Wikkel de nieuwe schakelaar op dezelfde manier in als de oude.

 

Stap 6: Vervang de graafmachine Contactslot

Je merkt misschien dat de ontsteking enigszins strak staat. Verwijder de klemmen om hem los te maken en vervang de draad door nieuwe connectoren.

Er zijn twee klemmen die zijn vastgezet met massieve bouten. Trek ze er voorzichtig uit en bewaar ze op een veilige plek, bijvoorbeeld in de bekerhouder, om te voorkomen dat ze kwijtraken.

Voordat je iets verwijdert, zorg ervoor dat alles identiek is wat betreft aansluiting en plaatsing. Bij een Komatsu-graafmachine zijn alle componenten handig gemarkeerd, waardoor het gemakkelijker wordt om ze correct opnieuw aan te sluiten. Het wordt echter aanbevolen om draad voor draad verder te gaan om nauwkeurigheid te garanderen en verwarring te voorkomen.

Als het zitgedeelte krap en moeilijk te bereiken is, kan het gebruik van een extra lange schroevendraaier betere toegang bieden.

Begin met het vervangen van een van de aansluitingen, maar vergeet niet om de "B"-aansluiting (batterijvoeding) als laatste te bewaren. Schroef elke aansluiting voorzichtig los en zorg ervoor dat u geen ringen kwijtraakt.

Zodra alle aansluitingen zijn vervangen, zorg er dan voor dat ze stevig vastzitten. Wikkel de doek opnieuw om de schakelaar en plaats deze terug in de oorspronkelijke positie. Vervang de klemmen die eerder zijn verwijderd.

 

Stap 7: Test de ontsteking

Voordat u de deksels weer in elkaar zet, is het van cruciaal belang om de ontsteking te testen om er zeker van te zijn dat deze correct functioneert. Sluit de accu opnieuw aan en plaats de graafmachine contactschakelaar terug op de daarvoor bestemde plek.

Steek de sleutel in het contact en draai hem naar de "aan"-positie. Luister of u een klikkend geluid hoort, dit geeft aan dat de verwarming naar behoren functioneert.

Houd de sleutel een paar seconden in de "aan"-positie en draai hem vervolgens naar de "run"-positie. Op dit punt zou alles normaal moeten werken.

Nu kunt u doorgaan met het terugplaatsen van alle covers. Het wordt aanbevolen om een ​​laatste test uit te voeren om er zeker van te zijn dat uw machine volledig operationeel is voordat u deze gebruikt. Zodra de afdekkingen stevig op hun plaats zitten, is uw graafmachine klaar voor gebruik.

 

Populaire Contactschakelaars

1.Ontstekingsstartschakelaar voor Yanmar

Nieuw Contact-startschakelaar voor Yanmar C50R C60R C70R

Staat: nieuw, aftermarket

Compatibele modellen: Yanmar C50R C60R C70R

Contactslot W/301 Sleutels 933110-00100 933110-00200 933110-00300 voor Yanmar Graafmachine C50R C60R C80R B08-3 Motor 3TNV76 3TNE74

Bereid je voor op je avonturen met de gloednieuwe startschakelaar die exclusief is ontworpen voor de Yanmar C50R-, C60R- en C70R-modellen. Deze baanbrekende schakelaar zal een revolutie teweegbrengen in uw Yanmar-ervaring en een geheel nieuw niveau van opwinding toevoegen aan uw reizen

 

2.Ontstekingsstartschakelaar voor Isuzu

Nieuw Contactslot start 8970444180 Vervanging voor Isuzu 6BG1TRP-motor

Onderdeelnummer: 8970444180

Staat: nieuw, echte Isuzu

Voor motor 6BG1TRP

Wij bieden geen garantie voor dit onderdeel.

Nieuwe Iontstekingsschakelaar start 8970444180 Vervanging voor Isuzu's 6BG1TRP-motor! Upgrade uw Isuzu-voertuig met dit eersteklas contactslot. Deze vervanging is speciaal ontworpen voor de krachtige 6BG1TRP-motor en garandeert keer op keer een soepele en betrouwbare start.

 

3.Ontstekingsstartschakelaar voor John Deere

Nieuw contactslot 194155 AM876787 198360-52160 198162-52150 Past op John Deere 

Staat: nieuw, aftermarket

Onderdeelnummer: AM876787 198360-52160 198162-52150

Toepassing: John Deere 670 790 870 970 990 1070 3005 4005 trekker

Nieuw Contactslot voor John Deere: 194155 AM876787 198360-52160 198162-52150. Maak u klaar om uw John Deere-machine aan te steken met deze eersteklas contactschakelaar. Ontworpen om perfect te passen en betrouwbare prestaties te leveren, is het de perfecte upgrade voor uw apparatuur. Mis dit essentiële onderdeel voor uw John Deere niet. Grijp de jouwe nu!

 

4.Ontstekingsstartschakelaar voor behuizing

Contactslot met sleutels 99178C1 Voor Case 275 265 255 245 235 Tractor

Onderdeelnummer: 99178C1

Toepassing: Fit voor Case Tractor 235 245 255 265 275

Verbeter de prestaties van uw tractor met het Contactslot met sleutels 99178C1. Deze eersteklas schakelaar is speciaal ontworpen voor Case 275-, 265-, 255-, 245- en 235-tractoren en zorgt voor een soepele start en betrouwbare werking. Upgrade vandaag nog uw ontstekingssysteem en ervaar het verschil!

 

Shop onderdelen voor contactschakelaars:

https://www.fabheavyparts.com/collections/ignition-switch?_pos=1&_psq=Ignition+Switch&_ss=e&_v=1.0

 

FAB Heavy Parts  Kan u helpen met uw behoeften

Welkom bij Fab Heavy Parts' online catalogus, waar u een prachtige reeks  contactschakelaars.  We hebben een gevarieerde selectie om aan uw behoeften te voldoen. Ons deskundige onderdelenteam staat tot uw beschikking en staat klaar om u bij elke stap te helpen.

 

laat een reactie achter

Let op: reacties moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.