Bestel vandaag nog bij ons en word een FAB VIP.Beloningen&VIP

Warehouse Clearance Sale! Get Extra $10 OFF on Orders Over $199. Shop Parts in Clearance

Krijg $ 50 korting op rijmotoren met eindaandrijving - alleen voor de eerste 10 eenheden! Koop eindaandrijving

De ultieme gids voor het kiezen van de perfecte drijfstang

The Ultimate Guide to Choosing the Perfect Connecting Rod

WAT IS EEN DRIJFSTANG?

Een drijfstang is een essentieel motoronderdeel dat een cruciale rol speelt bij de overdracht van beweging van de zuiger naar de krukas. Het functioneert als een hefboomarm en zet de heen en weer gaande beweging van de zuiger om in de roterende beweging van de krukas. De drijfstangen zijn doorgaans vervaardigd uit gegoten of gesmede staallegeringen en zijn zorgvuldig ontworpen om bestand te zijn tegen de dynamische spanningen die worden gegenereerd door het verbrandingsproces en de beweging van de zuiger.

HOE WERKT EEN DRIJFSTANG?

Om te begrijpen hoe een drijfstang werkt, is het belangrijk om de structuur en functie ervan te onderzoeken. Een drijfstang heeft twee verschillende uiteinden: het kleine uiteinde en het grote uiteinde. Het kleine uiteinde is verbonden met de zuigerpen, terwijl het grote uiteinde is verbonden met de krukpennen. Bij automotoren heeft het kleine uiteinde meestal een stevig oog, terwijl het bij kleine motorfietsmotoren een gespleten oog kan hebben. Aan de andere kant is de big end vrijwel altijd gespleten, ongeacht het motortype. Het wordt gemonteerd met een drijfstang dop en drijfstangbouten, waardoor een veilige en stabiele verbinding wordt gegarandeerd.

In sommige gevallen wordt een oliegat door de schacht van de drijfstang geboord. Hierdoor kan de smeerolie van het grote uiteinde naar het kleine uiteinde stromen. De olie komt uit de oliepomp, stroomt door de krukas en bereikt het grote uiteinde. Van daaruit wordt het via het kleine uiteinde naar de zuigerpen en de zuiger geleid. Dit smeerproces is essentieel om wrijving te verminderen en een soepele werking te garanderen.

Tijdens bedrijf wordt de drijfstang onderworpen aan zowel axiale als buigspanningen. Axiale spanningen worden veroorzaakt door de druk die wordt gegenereerd door de verbrandingsgassen en de traagheidskrachten die een rol spelen. Aan de andere kant ontstaan ​​buigspanningen als gevolg van de centrifugale effecten die worden uitgeoefend op de  drijfstang. Om de impact van deze traagheidsbelastingen te minimaliseren, is het van cruciaal belang dat een  drijfstang optimale sterkte en lichtheid bezit. Door de juiste balans tussen kracht en gewicht te vinden, kan de drijfstang effectief bestand zijn tegen de veeleisende omstandigheden in de motor, waardoor optimale prestaties en een lange levensduur worden gegarandeerd.

 

WAT ZIJN DE INDICATIES VAN EEN DRIJFSTANG STORING IN UW VOERTUIG? 

Een drijfstang speelt een cruciale rol in de functionaliteit en levensduur van de motor. De sterkte en duurzaamheid zijn van cruciaal belang voor een soepele werking van de motor. Als de drijfstang echter niet in staat is de intense druk te weerstaan ​​die wordt gegenereerd tijdens de verbranding, kan deze bezwijken onder slijtage en vervorming, wat tot een mogelijke storing kan leiden.

Gelukkig zijn er verschillende opvallende symptomen die bestuurders kunnen waarschuwen voor een drijfstang defect. Laten we eens kijken naar de vier belangrijkste indicaties:

  1. Laag motoroliepeil: Een van de veelbetekenende tekenen van een defecte of defecte drijfstang is overmatig olieverbruik door de motor. Als gevolg hiervan kunt u merken dat het oliepeil in uw motor constant laag is. Het kan ook zijn dat u de olie vaker dan normaal moet verversen. Deze afwijkingen zouden aanleiding moeten geven tot bezorgdheid over de integriteit van de drijfstang.
  1. Klopgeluiden van de motor:  Wanneer u de motor start en laat draaien, hoort u mogelijk een duidelijk kloppend geluid dat van binnenuit komt. Dit kloppende geluid zal aanhouden en in frequentie toenemen naarmate het motortoerental toeneemt. Het is echter belangrijk op te merken dat deze geluiden na een korte periode kunnen afnemen, zodra de olie voldoende heeft gecirculeerd en de motoronderdelen heeft gesmeerd. Niettemin mag de aanwezigheid van aanhoudende kloppende geluiden niet worden genegeerd, omdat dit kan duiden op een aangetaste drijfstang.
  1. Verlaagde oliedruk: Een beschadigde drijfstang kan ernstige gevolgen hebben voor uw de oliedruk van de motor. Als uw motor is uitgerust met een oliedrukmeter, merkt u mogelijk een daling van de oliedrukwaarden. Bovendien zijn sommige voertuigen voorzien van een waarschuwingslampje op het dashboard dat gaat branden als de oliedruk laag is. Een lagere oliedruk beperkt de goede oliecirculatie door de motor, wat mogelijk kan leiden tot oververhitting als het probleem niet snel wordt verholpen.
  1. Gebogen of beschadigde drijfstang: Als u een verbogen of beschadigde drijfstang vermoedt op basis van de bovengenoemde symptomen is het van cruciaal belang om de toestand van de hengel visueel te inspecteren. Houd er echter rekening mee dat voor deze inspectie de motor moet worden gedemonteerd, een taak die het beste aan een gekwalificeerde monteur kan worden overgelaten. Zij beschikken over de expertise om de toestand van de drijfstang nauwkeurig te beoordelen en de noodzakelijke handelwijze te bepalen.

 

Samenvattend kan een defecte drijfstang schadelijke gevolgen hebben voor de motorprestaties van uw voertuig. Door waakzaam te blijven en de symptomen van een defecte drijfstang te herkennen, kunt u eventuele problemen onmiddellijk aanpakken, waardoor de levensduur en betrouwbaarheid van uw motor worden gegarandeerd.

 

HOE INSTALLEER JE DRIJFSTANGEN IN EEN VOERTUIG

Om optimale prestaties en een lange levensduur van de motor van uw voertuig te garanderen, is het van cruciaal belang om de juiste procedure te volgen bij het installeren van drijfstangen. Hier is een stapsgewijze handleiding om u te helpen bij het proces:

  1. Reinig de Drijfstangen grondig: Voordat u begint, is het belangrijk om maak alle drijfstangen grondig schoon met een geschikt schoonmaakmiddel. Zorg ervoor dat u vuil, vuil en olieresten verwijdert. Droog de staven na het reinigen met perslucht om er zeker van te zijn dat ze volledig vrij zijn van vocht.
  1. Identificeer lasergeëtste nummers: Elke drijfstang heeft lasergeëtste nummers aan de kant van het grote uiteinde. Deze cijfers zijn essentieel voor het correct opnieuw monteren van de stangen. Zorg ervoor dat de nummers op de hengelkappen overeenkomen met de overeenkomstige nummers op het hengellichaam om een ​​nauwkeurige pasvorm te garanderen. Vermijd het verwisselen van stangen en doppen om de juiste uitlijning te behouden.
  1. Demonteren en reinigen: Demonteer voorzichtig de drijfstangen en let daarbij goed op alle gebieden en hardware-paringsoppervlakken. Reinig deze oppervlakken zorgvuldig om eventueel achtergebleven vuil of puin te verwijderen. Deze stap is cruciaal voor het realiseren van een veilige en betrouwbare verbinding.
  1. Controleer de speling van de drijfstanglagers: Om een ​​correcte installatie te garanderen, is het essentieel om de speling van de stanglagers te controleren volgens de toepassingshandleiding van uw voertuig . Gebruik een meetklok om de speling nauwkeurig te meten. Het is belangrijk op te merken dat de speling kan variëren, afhankelijk van de motortoepassing.
  1. Plaats de drijfstangkap:Tik de drijfstangkap voorzichtig op zijn plaats met een houten of rubberen hamer. Vermijd het gebruik van metalen of harde voorwerpen, omdat dit schade kan veroorzaken. Zorg ervoor dat de dop volledig op zijn plaats zit en uitgelijnd is met het drijfstang-lichaam. Deze stap is van cruciaal belang voor het behouden van de structurele integriteit van het samenstel.
  1. Breng bevestigingsmiddel aan: Voordat u de bouten aandraait, wordt aanbevolen een geschikt bevestigingsmiddel aan te brengen. Het gebruik van een product zoals ARP-bevestigingsmiddel helpt de wrijving te verminderen en zorgt voor een juiste aandraaimoment. Breng het glijmiddel aan volgens de instructies van de fabrikant om optimale prestaties te bereiken.
  1. De bouten aandraaien: Raadpleeg de ARP-koppeltabel voor bevestigingsmiddelen om de juiste aanhaalspecificaties voor uw specifieke te bepalen drijfstangen. Het is van cruciaal belang dat u de bouten niet te vast aandraait, omdat dit kan leiden tot schade aan de drijfstangen of zelfs aan de motor zelf. Gebruik een momentsleutel om de bouten nauwkeurig vast te draaien volgens de aanbevolen specificaties.

 

Door deze gedetailleerde stappen te volgen, kunt u vol vertrouwen drijfstangen in uw voertuig installeren, waardoor betrouwbare en efficiënte motorprestaties worden gegarandeerd. Vergeet niet dat een juiste installatie van cruciaal belang is om de levensduur van uw motor te maximaliseren en te genieten van een soepele rijervaring.

 

Populaire drijfstangen

1. Drijfstang voor Yanmar-motor

Drijfstang 119515-23000 voor Yanmar-motor 3TNV70

Onderdeelnummer: 119515-23000, 11951523000

Toepassing:
Yanmar-motor: 3TNV70
Hitachi-graafmachines: ZX17U-2, ZX17UNA-2

Upgrade uw Yanmar-motor 3TNV70 met de dynamische drijfstang 119515-23000! Ervaar verbeterde prestaties en betrouwbaarheid als nooit tevoren. Maak je klaar om je motor op gang te brengen en pluk de dag met dit eersteklas accessoire. Mis het niet en pak de jouwe vandaag nog!

 

2. Drijfstang voor Kubota-motor

Drijfstang 16851-22017 16851-22012 16851-22015 16851-22010 voor Kubota D722-motor

Onderdeelnummer:
16851-22015,16851-22010,16851-22017,16851-22012,1685122015,1685122010,1685122017,1685122012

Montagedetails:Kubota-motor: D722, D782 , D902, Z482, Z402, Z602, WG972
Kubota graafmachine K-SERIE: K008, K008-3
Kubota tuintractor G-serie: G1900, G1900S
Kubota frontmaaier GF-SERIE: GF1800, GF1800E
Kubota tuintractor TG-SERIE: TG1860-48 TG1860B54 TG1860-54 TG1860AB54 TG1860A48 TG1860A54
Kubota compacttractor B-SERIE: B7300HSD B7400HSD
Kubota sub-compacttractor BX-SERIE: BX1830D, BX1 800D, BX1850D BX1860D, BX1870-1, BX1870
Kubota Zero Turn-maaier ZD-SERIE: ZD18, ZD18F

Upgrade uw Kubota D722-motor met de ongelooflijke Drijfstang! Bereid u voor op verbeterde prestaties en betrouwbaarheid met de topkwaliteit modellen 16851-22017, 16851-22012, 16851-22015 en 16851-22010. Breng je motor naar een hoger niveau en ervaar het vermogen als nooit tevoren!

 

3. Drijfstang voor Isuzu-motor

Nieuwe Isuzu 4JG1 4JG2-motor Drijfstang 8980139624 8-98013962-4 8980139623 8-98013962-3

Staat: nieuw, origineel

Onderdeelnummer: 8980139624 8-98013962-4 8980139623 8-98013962-3

Motormontage: Isuzu 4GJ1 4JG2

De ongelooflijke Isuzu 4JG1- en 4JG2-motor Drijfstang! Met onderdeelnummers 8980139624 en 8980139623 passen deze stangen perfect bij uw motorbehoeften. Vertrouw op Isuzu voor betrouwbare prestaties en duurzaamheid. Upgrade vandaag nog uw motor met deze eersteklas drijfstangen!

 

4. Drijfstang voor Mitsubishi-motor

Drijfstang voor Mitsubishi-motor S4Q2 S4Q-2

Onderdeelnummer: 32C19-00014,32C1900014

Toepassing:
Mitsubishi-motor S4Q2, S4Q-2

Verhoog uw Mitsubishi-motor S4Q2 S4Q-2 met onze krachtige Drijfstang! Ontworpen om maximaal vermogen en betrouwbaarheid te leveren, zal dit essentiële onderdeel uw rit naar een hoger niveau tillen. Maak u klaar om met vertrouwen de weg op te gaan en het ware potentieel van uw motor te benutten. Upgrade vandaag nog uw Mitsubishi en ervaar de sensatie van verbeterde prestaties!

 

FAB Heavy Parts  Kan u helpen met uw behoeften

Welkom bij Fab Heavy Parts' online catalogus, waar u een prachtige reeks drijfstangen< kunt verkennen t10> .  We hebben een gevarieerde selectie om aan uw behoeften te voldoen. Ons deskundige onderdelenteam staat tot uw beschikking en staat klaar om u bij elke stap te helpen.

laat een reactie achter

Let op: reacties moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.