Commandez avec nous aujourd'hui et devenez un VIP FAB.Récompenses et VIP

Warehouse Clearance Sale! Get Extra $10 OFF on Orders Over $199. Shop Parts in Clearance

Obtenez 50 $ de réduction sur les moteurs de déplacement à entraînement final - uniquement pour les 10 premières unités ! Acheter Final Drive

Bediening van oliepompen: een vereenvoudigde handleiding

Oil Pump Operation: A Simplified Guide

De essentiële functie van een oliepomp is het met precisie leveren van motorolie aan een reeks kritische motoronderdelen, zoals de nokkenas, zuigers en lagers. Door deze scharnierende delen van smering te voorzien, minimaliseert de olie effectief de wrijving tussen de bewegende elementen. Bovendien speelt de olie een cruciale rol bij het voorkomen dat de motor vastloopt, waardoor optimale prestaties en een lange levensduur worden gegarandeerd.

Oliepomp Basisprincipes:

De oliepomp is een cruciaal onderdeel dat verantwoordelijk is voor het leveren van smeervloeistof door de ingewikkelde doorgangen en galerijen van de motor. De oliepomp, geplaatst in de oliecarter, waar hij wordt aangedreven door de nokkenas, of buiten de pan, terwijl de krukas hem aandrijft, speelt een cruciale rol bij het behouden van de gezondheid en prestaties van de motor.

Olie wordt uit de pan gezogen en gaat door een filter dat is ontworpen om vuil te verwijderen voordat het de pomp binnengaat. Eenmaal in de pomp wordt de vloeistof onder druk gezet om de beweging door de verschillende doorgangen van de motor te vergemakkelijken, waardoor een optimale smering van essentiële componenten wordt gegarandeerd.

Er zijn twee primaire ontwerpen van oliepompen die vaak in motoren worden gebruikt:

- Tandwielpomp: dit type oliepomp heeft twee tandwielen die samenwerken om zuigkracht te creëren. Terwijl deze tandwielen draaien, wordt olie door de inlaat in de pomp gezogen. Vervolgens wordt de onder druk staande olie via de uitlaat uitgedreven, klaar om de bewegende delen van de motor te smeren.

- Rotorpomp: De rotorpomp maakt gebruik van zowel een binnen- als een buitenrotor. De lobben van deze rotoren draaien om olie door de inlaat te zuigen en vervolgens als vloeistof onder druk door de uitlaat naar buiten te duwen, klaar om zijn smerende taken in de motor te vervullen.

Om de goede werking van de oliepomp te behouden en overmatige drukopbouw te voorkomen, wordt doorgaans een oliedrukontlastklep geïnstalleerd bij de uitlaat van de pomp. Deze klep zorgt ervoor dat de oliedruk binnen het aanbevolen bereik blijft, dat doorgaans tussen 10 en 80 psi ligt, hoewel dit bereik kan variëren afhankelijk van het specifieke ontwerp van de motor.

 

Tekenen van een defect Oliepomp

Een oliepomp kan niet meer goed functioneren als gevolg van mechanische defecten of onvoldoende vloeistofniveaus. Binnen enkele minuten kan de motor stoppen met werken als gevolg van een verminderde oliedruk. Hier zijn verschillende indicatoren waar u rekening mee moet houden:

- Dashboardwaarschuwingslampjes: Het waarschuwingslampje voor de oliedruk kan gaan branden wanneer motorsensoren een aanzienlijke daling van de oliedruk detecteren. Dit probleem kan ook de activering van het controlelampje veroorzaken.

- Verlaagde oliedruk: Een defecte pomp kan de olie niet voldoende onder druk zetten. Bij gebrek aan voldoende druk kunnen essentiële motoronderdelen, zoals de krukas, nokkenas en lagers, verstoken blijven van essentiële smering.

- Ongebruikelijk motorgeluid: Onvoldoende olietoevoer naar de motor kan leiden tot het optreden van abnormale geluiden. Afhankelijk van de ernst van de situatie kunnen tikkende, tikkende, rammelende of kloppende geluiden hoorbaar zijn. Het is absoluut noodzakelijk om deze geluiden snel aan te pakken.

- Motor start niet: Onvoldoende oliedruk kan ervoor zorgen dat de motor niet start. Sommige voertuigen zijn ontworpen om de brandstoftoevoer automatisch te stoppen in geval van onvoldoende oliedruk om de motor tegen schade te beschermen.

 

Een Oliepomp vervangen

Het starten van de reis van het vervangen van een oliepomp vereist een diepgaand inzicht in mechanische complexiteiten. Deze taak overstijgt het routineonderhoud dat doorgaans door de amateur-huismonteur wordt uitgevoerd. Mocht u over de geavanceerde kennis beschikken die voor deze onderneming vereist is, dan vindt u hier een gedetailleerde uitleg van de stappen die betrokken zijn bij een typische oliepomp vervanging:

- Begin met het loskoppelen van de negatieve accupool om de veiligheid tijdens de procedure te garanderen.

- Gebruik uw vertrouwde krik om de voorkant van het voertuig omhoog te brengen en zet hem vervolgens vast op kriksteunen voor stabiliteit.

- Ga verder met het aftappen van de olie uit de motor ter voorbereiding op het vervangingsproces.

- Verwijder de kronkelige riem om toegang te krijgen tot de oliepomp.

- Draai de oliecarterbouten los en verwijder de oliecarter voorzichtig van zijn plaats.

- Duik in de taak om de bouten te verwijderen waarmee de oliepomp aan het carter of blok is bevestigd.

- Terwijl u de oliepomp, aangedreven door de krukas, stevig vasthoudt, manoeuvreert u de spanner om speling in de distributieketting te creëren, waardoor het verwijderen van de pomp wordt vergemakkelijkt.

- Reinig de oppervlakken grondig met remmenreiniger om optimale prestaties te garanderen. - Installeer de nieuwe oliepomp zorgvuldig en haal de bouten aan met de gespecificeerde fabrieksaanhaalmomenten.

- Bevestig de distributieketting nauwkeurig aan de pomp die wordt aangedreven door de krukas. - Zet het oliecarter op zijn plaats vast door de bouten aandachtig met de hand aan te draaien.

- Vul de motor opnieuw met de juiste hoeveelheid olie om de functionaliteit te herstellen. - Laat het voertuig voorzichtig weer op de grond zakken. Start de motor en laat deze even draaien, waarbij u goed luistert naar eventuele ongewone geluiden. Inspecteer vervolgens op lekkages en controleer het oliepeil voordat u op reis gaat.

Het financiële aspect van dit streven verdient aandacht, waarbij de kosten voor het vervangen van een oliepomp doorgaans tussen de $100 en $450 liggen voor een doe-het-zelf-project. Deze kosten kunnen echter variëren afhankelijk van het voertuigtype. Als u kiest voor een professionele monteur om de oliepomp te vervangen, kunnen de kosten oplopen tot €450 tot €1500.

 

Oliepomp Onderhoud

Het garanderen van de lange levensduur en optimale prestaties van uw oliepomp is van cruciaal belang voor het behoud van de algehele gezondheid van uw voertuig. Door een consistent onderhoudsschema voor uw auto te volgen, kunt u de levensduur van uw oliepomp aanzienlijk verlengen. Hier zijn enkele onmisbare tips om de onberispelijke staat van uw oliepomp te behouden:

- Zorg voor regelmatige olieverversingen om de ophoping van vuil in de pomp te voorkomen, waardoor een soepele werking en efficiëntie wordt vergemakkelijkt.

- Vervang het oliefilter regelmatig om ervoor te zorgen dat de olie die in het systeem circuleert schoon blijft en vrij van verontreinigingen die de functionaliteit van de pomp mogelijk in gevaar kunnen brengen.

- Houd de oliedrukmeter nauwlettend in de gaten en stop onmiddellijk met rijden als de druk onder de normale parameters daalt, omdat dit kan duiden op een mogelijk probleem met de pomp dat onmiddellijke aandacht vereist.

- Houd eventuele tekenen van olielekken in de gaten, aangezien deze niet alleen tot olieverlies kunnen leiden, maar ook tot ernstige motorschade kunnen leiden als ze niet worden verholpen. Verhelp eventuele lekkages snel zodra ze worden ontdekt, om verdere complicaties te voorkomen.

Door deze richtlijnen nauwgezet te volgen, kunt u de gezondheid en prestaties van uw oliepomp effectief beschermen en bijdragen aan de algehele betrouwbaarheid en levensduur van uw voertuig.

 

Populair Oliepomp

 

1. Oliepomp voor Mitsubishi

Voor Kato Graafmachine HD820 Mitsubishi Motor 6D34 6D34T Oliepomp ME014230

Onderdeelnummer: ME014230

Toepassing:

Kato graafmachine HD820

Motor: Mitsubishi-motor 6D34 6D34T

Verbeter de prestaties van uw Kato graafmachine HD820 met de hoogwaardige Mitsubishi-motor 6D34 6D34T Oliepomp ME014230. Deze hoogwaardige oliepomp is ontworpen om uw motor optimaal te smeren, waardoor een soepele werking en maximale efficiëntie worden gegarandeerd.

 

2.  Oliepomp voor Kobelco

Kobelco Graafmachine SK330-6E SK320-6 SK350-6 Mitsubishi Motor 6D16 Oliepomp ME074345

Staat: nieuw, aftermarket

Onderdeelnummer: ME074345

Motormontage: 6D16 Mitsubishi

Toepassing: SK330-6E SK320-6 SK350-6

Ontdek de krachtige Kobelco graafmachine SK330-6E, SK320-6 en SK350-6 uitgerust met de betrouwbare Mitsubishi motor 6D16 oliepomp, onderdeelnummer ME074345 . Deze nauwkeurig ontworpen oliepomp is ontworpen om een ​​optimale smering van de motor van uw graafmachine te garanderen, waardoor de levensduur en efficiëntie worden verbeterd.

 

3.  Oliepomp voor John Deere

Oliepomp 8981451531 Past voor John Deere Graafmachine 135D 135G Isuzu 4JJ1 Motor

Staat: nieuw, aftermarket

Onderdeelnummer: 8981451531

Past voor John Deere Graafmachine 135D 135G Isuzu 4JJ1 Motor

Verbeter de prestaties van uw John Deere graafmachine 135D en 135G met de Oliepomp 8981451531 die speciaal is ontworpen voor de Isuzu 4JJ1-motor. Deze nauwkeurig ontworpen oliepomp zorgt voor een optimale smering, waardoor de efficiëntie en levensduur van uw apparatuur wordt verbeterd.

 

4. Oliepomp voor Deutz

Voor Deutz-motor BF6M2012 oliepomp 04258382

Staat: nieuw, aftermarket

Onderdeelnr.: 04258382, 4258382

Toepassing:
Motor: Deutz BF6M2012, TCD2012 2V

Ontdek topprestaties met de Deutz-motor BF6M2012 Oliepomp 04258382. Til uw machines naar nieuwe hoogten met dit essentiële onderdeel dat is ontworpen om optimale smering en efficiëntie te garanderen.

 

FAB Heavy Parts  Kan u helpen met uw behoeften

Welkom bij Fab Heavy Parts' online catalogus, waar u een prachtige reeks oliepompen.  We hebben een gevarieerde selectie om aan uw behoeften te voldoen. Ons deskundige onderdelenteam staat tot uw beschikking en staat klaar om u bij elke stap te helpen.

Laissez un commentaire

Veuillez noter : les commentaires doivent être approuvés avant d’être publiés.