Mag-order sa amin Ngayon at Maging FAB VIP. Mga Gantimpala&VIP

Makakuha ng $50 na Bawas sa Final Drive Travel Motors Mamili ng Final Drive

Makakuha ng 10% diskwento sa pag-checkout sa tool box, floor jack, engine hoist, shop press, oil drain pan, wrench set, porta power kit Mamili ng mga Tool

Motorsylinderblokker: Alt du trenger å vite

Engine Cylinder  Blocks: Everything You Need to Know

motorblokken, også kjent som sylinderblokken, fungerer som det vitale huset for en rekke komponenter som er nødvendige for forbrenningen prosess i et kjøretøy. Vanligvis laget som en enkelt enhet av robuste materialer som støpejern eller lettvektsaluminium, er denne hjørnesteinen i motoren designet for å holde i hele bilens levetid. Men i det uheldige tilfellet at det oppstår en sprekk innenfor blokken, kan konsekvensene være betydelige, og potensielt føre til alvorlige operasjonelle utfordringer og krever umiddelbar oppmerksomhet.

Deler av en motorblokk

motorblokken spiller en avgjørende rolle i funksjonaliteten til en motor, og fungerer som det robuste fundamentet som huser og støtter de forskjellige bevegelige komponentene innenfor. Her er noen nøkkelelementer i en motorblokk:

- Sylindre: Dette er kamrene hvor magien skjer. Hver sylinder inneholder et stempel som beveger seg opp og ned, noe som letter kompresjon når luft og drivstoff blandes. Stempelets bevegelse er avgjørende for å komprimere blandingen, et grunnleggende trinn i motorens drift.

- Dekk: På toppen av blokken er dekket der sylinderhodet festes. Det gir strukturell integritet og støtte for hele forsamlingen.

- Vannpumpehus: Vannpumpen ligger vanligvis i den ene enden av blokken, og er avgjørende for å opprettholde motorens optimale temperatur. Ved å sirkulere kjølevæske gjennom motoren forhindrer den overoppheting og sikrer effektiv drift.

- Oljepassasjer: Disse intrikate banene i blokken er ansvarlige for å distribuere smøring til viktige motorkomponenter. Olje strømmer gjennom disse passasjene for å beskytte og smøre veivakselen, koblingsstengene og sylindrene.

- Vannkappe: Vannkappen består av passasjer som lar kjølevæsken strømme rundt motoren, atskilt fra oljen. Denne mekanismen hjelper til med å regulere motorens temperatur, og forhindrer at den overopphetes under drift.

- Veivakselhus: Hovedhettene i veivakselhuset fester hovedlagrene og veivakselen på plass. Dette oppsettet sikrer at kraften som genereres ved forbrenning effektivt omdannes til rotasjonsbevegelse, som deretter overføres til hjulene.

- Frysplugger: Også kjent som kjerne- eller ekspansjonsplugger, fungerer disse komponentene som hetter for motorblokken. De spiller en avgjørende rolle for å forhindre at kjølevæske eller olje lekker ut av blokkstøpingen, og opprettholder motorens integritet.

motorblokken har flere funksjoner, fra å støtte bevegelige deler til å gi monteringspunkter for ulike motorkomponenter som veivaksel, kamaksel, sylinderhoder og girkasse. Det intrikate nettverket av kanaler sikrer riktig smøring og kjøling, og sikrer motorens levetid og ytelse. I tillegg finner hjelpekomponenter som vannpumpen sin plass sikkert montert på motorblokken, noe som bidrar til den totale effektiviteten til motorsystemet.

 

Hva er en motorblokk laget av?

Konstruksjonen av en motorblokk i støpejern involverer integrering av seks nøkkelkomponenter, som hver spiller en avgjørende rolle i sammensetningen:

- Jern: Bidrar betydelig, og utgjør 95 % av blokken.

- Karbon: På 2.2 %, noe som gir styrke og holdbarhet.

- Silisium: Inneholder 1.2 %, bidrar til å forbedre støpeegenskapene.

- Fosfor: Funnet ved 0.85 %, bidrar til den totale styrken.

- Mangan: Ved 0.63 %, forbedrer herdbarhet og strekkfasthet.

- Svovel: Tilstede ved 0.12 %, forbedrer bearbeidbarheten.

Derimot består en motorblokk av aluminium av en mer kortfattet sammensetning, med følgende elementer:

- Aluminium: Den primære komponenten på 91 %, kjent for sine lette egenskaper.

- Kobber: Tilstede ved 7 %, noe som forbedrer termisk ledningsevne.

- Tinn: Ved 2 %, noe som bidrar til den generelle styrken og korrosjonsbestandigheten.

Selv om det fysiske utseendet til motorblokken kan variere basert på motorkonfigurasjonen (V, inline eller boxer), er det verdt å merke seg at alle motorer har disse essensielle komponentene, om enn i forskjellige proporsjoner og arrangementer.

 

Kort blokk vs. Long Block: Avduking av distinksjonene

I området for motorsammenstillinger kan dikotomien mellom konfigurasjoner av korte blokker og lange blokker være misvisende ved første øyekast. I motsetning til hva mange tror, ​​er denne klassifiseringen ikke forankret i fysiske dimensjoner, men snarere i innholdet som er omfattet av motorblokken på kjøpstidspunktet.

Her er en oversikt:

- Kort blokk: En kort blokk består av selve motorblokken, sammen med sveiven, koblingsstengene og stemplene. Nomenklaturen 'kort blokk' er avledet fra den konsise beholdningen av komponenter den innkapsler. For å gjøre det fullt operativt må tilleggselementer som sylinderhoder, oljepumpe, pakninger og andre svingbare deler integreres.

- Lang blokk: I motsetning til dette omfatter en motor med lang blokk alle komponentene i en kort blokk, i tillegg til ventiltoget og sylinderhodene. Videre kan den inneholde ventildeksler, en vannpumpe og en oljepanne. Spesielt fraværende fra den lange blokken er inntaksmanifolden, elektriske komponenter og eksosmanifolder.

- Alternativer for ettermarked: Når de anskaffer en ettermarkeds- eller erstatningsmotor, har forbrukerne ofte valget mellom konfigurasjoner av korte blokker og lange blokker, avhengig av deres spesifikke krav og preferanser.

- Crate Engine: Et tredje alternativ er kassemotoren, kjent for sin nøkkelferdige natur som en omfattende erstatningsløsning. Disse motorene sendes direkte fra produsenten og er klargjort for installasjon i kjøretøyet uten at det er nødvendig med ytterligere modifikasjoner. Vanligvis er nøkkelferdige motorer utstyrt med inntaksmanifold, eksosmanifolder og tennplugger, noe som gjør dem til et populært valg for motorbytte.

Ved å forstå nyansene mellom kortblokk-, langblokk- og kassemotorkonfigurasjoner, kan forbrukere ta informerte beslutninger når de velger den mest passende motorenheten for deres bilbehov.

 

Hva får en motorblokk til å sprekke?

Den primære årsaken til at en motorblokk sprekker er overoppheting av motoren, noe som fører til termisk stress som kan resultere i at blokken sprekker. I tillegg kan ekstreme kalde temperaturer også forårsake sprekker hvis kjølesystemet har en feil balanse mellom vann og frostvæske. Når vann fryser, utvider det seg, og utøver press på blokken og potensielt føre til at den sprekker.

Produksjonsfeil er en annen faktor som kan bidra til en sprukket motorblokk. Disse defektene kan svekke blokkens strukturelle integritet, noe som gjør den mer utsatt for sprekker under stress.

Når en motorblokk sprekker, kan flere symptomer bli synlige, noe som indikerer problemet:

- Hvit røyk som kommer fra eksosrøret på grunn av brennende kjølevæske

- Kjølevæske lekker

- Oljelekkasjer

- Motor overoppheting

- Grov kjøring eller feiltenning 

- Blanding av kjølevæske og olje

- Belysning av kontrollampen for motor eller andre varselindikatorer

Hvis du mistenker en sprukket motorblokk, er det avgjørende å slutte å kjøre umiddelbart. Å fortsette å betjene kjøretøyet med en sprukket blokk kan føre til ytterligere komplikasjoner:

- Kjølevæskelekkasjer kan føre til overoppheting av motoren, noe som kan føre til potensiell skade.

- Lavt oljenivå forårsaket av lekkasjer kan forårsake permanent skade på motoren.

- Oljelekkasjer kan utgjøre en brannfare.

- Overdreven varme fra den sprukne blokken kan vri sylinderhodet eller forårsake en sprengt hodepakning, noe som krever omfattende reparasjoner.

 

Motorblokk Reparasjoner

Når du står overfor en sprukket motorblokk, kan utsiktene til kostbare reparasjoner være skremmende. Selv om det finnes midlertidige løsninger, er det avgjørende å vurdere de langsiktige implikasjonene av disse rettelsene. Her er noen alternativer for å løse en sprukket motorblokk:

- Kommersielle tetningsmidler: For små sprekker kan kommersielle fugemasser bidra til å minimere skade ved å helle tetningsmassen i kjølevæsken. Mens kjøretøyet kjører, kan tetningsmassen effektivt lukke opp sprekken.

- Motorsveising: Sveising av sprekken kan øke styrken til motorblokken, men denne prosessen krever spesialiserte verktøy og ekspertise som kanskje ikke er lett tilgjengelig for hjemmebrukere.

- Kaldsveiselapper: Mindre sprekker på motorblokken kan forsegles ved hjelp av spesiallim og lapper, som gir en midlertidig løsning på problemet.

- Kaldmetallsøm: Selv om det ikke er en vanlig metode, innebærer kaldmetallsøm å bruke spesialiserte innlegg for å sammenføye det ødelagte metallet og midlertidig lukke visse sprekker.

Det er viktig å merke seg at når en sprekk dukker opp i motorblokken, kan den strukturelle integriteten bli kompromittert. Fortsatt eksponering for motorvarme kan forverre problemet, spesielt hvis reparasjonen ikke utføres riktig. I tillegg, avhengig av plasseringen av sprekken, kan arbeidsnivået som kreves for å reparere den, være sammenlignbart med det som trengs for motorbytte. Det er tilrådelig å nøye vurdere kostnadsforskjellene, med tanke på at motorbytte til slutt kan være nødvendig i fremtiden.

 

Populære sylinderblokker

 

1. Sylinderblokk for Kubota

Sylinderblokk for Kubota V2403-motor

Tilstand: Brukt

Original Kubota motorsylinderblokk

Delenummer: 1A085-01014, 1A085-01018, 1A08501014, 1A08501018, 1A261-01010, 1A2610>1010

Applikasjoner: Kubota gravemaskin KX121-3, KX121-3S, KX121-3SCA, KX161-3, KX121-3ST, U45ST, U45S, U45-3, U45-3S hjullaster R420 Kubota >

Forbedre ytelsen til din Kubota V2403-motor med høykvalitets Sylinderblokkk tilgjengelig. Denne sylinderblokken er laget spesielt for Kubota-motorer og er designet for å gi optimal holdbarhet og effektivitet. Sørg for jevn drift og lang levetid for motoren din med denne essensielle komponenten. Oppgrader motorens kraft og pålitelighet med Sylinderblokken for Kubota V2403 Engine.

 

2. Sylinderblokk for Volvo

Ny sylinderblokk for Volvo Engine D7D 

Bar sylinderblokk for Volvo D7D-motor.

Kompatibel med Volvo gravemaskin EC240 EC290 og andre modeller med D7D-motor.

Ingen kjernelading. Skip med fly.

Garanti 6 måneder

Den nye Sylinderblokken for Volvo Engine D7D er konstruert for å levere kraftig ytelse. Utformingen av blokken er optimalisert for å være lettere, men likevel sterkere, noe som forbedrer tennpluggenes brennbarhet. Dette gjør motoren kraftigere og mer effektiv, slik at den kan produsere et høyere dreiemoment. Blokken er maskinert til høyeste presisjon og oppfyller alle kvalitetsstandarder, noe som sikrer overlegen pålitelighet og holdbarhet. Den er også korrosjonsbestandig, noe som gjør den til et godt valg for et bredt spekter av motorer. 

 

3. Sylinderblokk for Yanmar

Ny Yanmar 4D94E 4D94LE 4TNE94 Short Block Sylinder Block Montering

Ingen kjernelading.

Garanti 6 måneder

Skip med fly.

Denne sylinderblokkenheten inkluderer 1*sylinderblokk, 1*veivaksel, 4*stempler, 4*sylinderforinger, 4* koblingsstenger, 1 sett med veivaksellager, 1 sett med vevstagslagere og 1 sett med trykkskiver .

Yanmar 4D94E 4D94LE 4TNE94 Short Block Sylinder Block Assembly er et overlegent valg for tunge applikasjoner. Sylinderblokken er bygget i henhold til de høyeste ingeniørstandarder og inneholder de siste fremskrittene innen dieselmotorteknologi. Resultatet er et kraftig og pålitelig produkt med lang levetid. Den har et avansert kjølesystem som maksimerer ytelsen og reduserer behovet for vedlikehold. 

 

4. Sylinderblokk for Isuzu

Isuzu Engine 6HK1 Long Block Sylinder Block Montering m/ Kamaksel Vippearm Sylinderhode lastet

Tilstand: ny

Garanti 12 måneder

Skip med fly.

Denne 6HK1 lange blokken inkluderer 1*sylinderblokk, 1*kamaksel, 1*vippearm, 1*sylinderhode, 6*stempler med ringer, 6*sylinderforinger, 6 *vevstenger, 1*veivaksel, 1 sett med hoved- og vevstagslagere, etc.

Delenummer: 8982069651, 8-98206965-1, 8976001190, 8-97600119-0, 1002010117, 1002010130
Applikasjoner:690>I:690>I:69 X, 6HK1TC
Isuzu lastebil: FVR34
Hitachi gravemaskin: ZAX330, ZAX330-3, ZAX350-3, ZAX370-3, ZX330-3, EX330-3, EX350-3, EX360-3, ZX350LC-5

*Kontakt oss på sales@fabheavy.com before purchasing. Totalprisen kan variere fordi luftfraktkostnaden går opp og ned annenhver dag.

Oppdag kraften og presisjonen til Isuzu Engine 6HK1 Long Block Sylinder Block Montage med kamaksel, vippearm og sylinderhode lastet. Denne eksepsjonelle enheten kombinerer avansert konstruksjon med komponenter av høy kvalitet for å levere enestående ytelse og pålitelighet. Opplev sømløs integrering av komponenter, som sikrer optimal funksjonalitet og effektivitet.

 

FAB Heavy Deler  Kan hjelpe med dine behov

Velkommen til Fab Heavy Parts' nettkatalogen, hvor du kan utforske en herlig rekke sylinderblokker.  Vi har et variert utvalg for å imøtekomme dine behov. Vårt kunnskapsrike deleteam står til din disposisjon, klare til å hjelpe deg hele veien.

Mag-iwan ng komento

Pakitandaan: ang mga komento ay dapat maaprubahan bago sila mai-publish.