Mag-order sa amin Ngayon at Maging FAB VIP. Mga Gantimpala&VIP

Makakuha ng $50 na Bawas sa Final Drive Travel Motors Mamili ng Final Drive

Makakuha ng 10% diskwento sa pag-checkout sa tool box, floor jack, engine hoist, shop press, oil drain pan, wrench set, porta power kit Mamili ng mga Tool

Beheers de kunst van het besturen van graafmachines: onthul joystickpatronen en bedieningsgeheimen

Master the Art of Excavator Controls: Unveiling Joystick Patterns and Operation Secrets

Ontdek de cruciale joystick-patronen die de beweging van de giek, bak, dipper en zwenking bepalen tijdens graafmachinewerkzaamheden. Ontdek het onderscheid tussen de twee belangrijkste bedieningspatronen voor de operator, ISO en SAE, om uw vaardigheid te verbeteren. Ontdek onmisbare veiligheidsrichtlijnen voor graafmachines om een ​​veilige werkomgeving te garanderen.

 

ISO versus ISO SAE: Bedieningspatronen van graafmachinejoysticks

Bij het bedienen van een graafmachine is het van cruciaal belang om de twee belangrijkste besturingspatronen te begrijpen: ISO en SAE. De International Organization for Standardization (ISO) en de Society of Automotive Engineers (SAE) hebben deze patronen vastgesteld, elk met zijn eigen kenmerken en toepassingen.

ISO, ook wel bekend als "CAT-bedieningen" of "graafmachinebedieningen", is wereldwijd het meest voorkomende patroon. Er wordt gebruik gemaakt van de rechter hendel om de giek en bak te bedienen, terwijl de linker hendel de dipper (stick) en zwenkbewegingen regelt. Aan de andere kant is SAE, vaak aangeduid als "John Deere Controls" of "graaflaadcombinaties", een standaard in de Verenigde Staten. In het SAE-patroon bedient de rechter hendel de dipper (stick) en bak, terwijl de linker hendel de giek en het zwenken regelt.

Voor machinisten die met verschillende machines of voorkeuren werken, kunnen nieuwere graafmachinemodellen een hendel hebben om te schakelen tussen de ISO- en SAE-besturingspatronen. Deze hendel kan onder de vloerplaat van de cabine of achter een paneel worden geplaatst voor gemakkelijke toegang.

Het is essentieel dat u vertrouwd raakt met het besturingspatroon dat uw machine gebruikt. Meestal bevindt zich op de apparatuur een referentiekaart die het specifieke controlepatroon aangeeft dat wordt gebruikt. Door deze besturingspatronen te begrijpen en zich eraan aan te passen, kunnen machinisten graafmachines efficiënt en effectief bedienen volgens de gevestigde industrienormen.

 

ISO-instellingen

Ontdek de ISO-bedieningselementen, de standaardbediening voor een efficiënte bediening. Volg dit patroon voor naadloze controle:

Linkerhendel (dipper en zwenken):

- Naar jou toe: breng de lepel (stok) naar je toe

- Van je af: strek de lepel (stok) van je af

- Links: draai naar links

- Rechts: draai naar rechts

Rechterhendel (giek en bak):

- Naar jou toe: breng de giek omhoog

- Van u af: laat de giek zakken

- Links: Krulbak in (sluiten)

- Rechts: Krulbak naar buiten (om materialen te dumpen)

 

SAE-controles

Ontdek het unieke SAE-controlepatroon, verschillend van de ISO-standaard. Bij SAE bedient de linker joystick de giek en het zwenken, terwijl de rechter joystick de dipper en de bak bedient. Merk op dat beide standaarden de linker joystick delen voor zwenkbediening. Het SAE-patroon houdt in:


Linkerhendel (giek en zwenken):

- Naar jou toe: breng de giek omhoog

- Van u af: laat de giek zakken

- Links: draai naar links

- Rechts: draai naar rechts

Rechterhendel (dipper en bak):

- Naar jou toe: breng de beer naar je toe

- Van je af: strek de dipper van je af

- Links: Krulbak in (sluiten)

- Rechts: Krulbak naar buiten (om materialen te dumpen)

 

Een graafmachine bedienen

Om een ​​graafmachine veilig en effectief te bedienen, is het essentieel om een ​​aantal belangrijke stappen te volgen. Voordat u de graafmachine betreedt, moet u ervoor zorgen dat de deur aan de zijkant van de machine goed is vergrendeld. Hierdoor kun je niet alleen met de kruk veilig naar binnen klimmen, maar voorkom je ook dat de wind de deur onverwachts tegen je sluit. Terwijl u in de cabine klimt, moet u drie contactpunten behouden om de stabiliteit te garanderen en ongelukken te voorkomen.

Eenmaal in de cabine dient u zich aan de volgende richtlijnen te houden:

- Maak altijd eerst uw veiligheidsgordel vast om prioriteit te geven aan veiligheid.

- Maak het deurslot los en sluit de deur veilig om een ​​gecontroleerde omgeving in de cabine te behouden.

- Maak uzelf vertrouwd met de verschillende bedieningselementen van de graafmachine voordat u begint met werken, zodat u zeker bent van een soepele en efficiënte bediening van de machine.

Door deze stappen zorgvuldig te volgen, kunt u de graafmachine met vertrouwen en precisie bedienen, waardoor een veilige werkomgeving voor uzelf en de mensen om u heen wordt bevorderd.

 

Rijden en parkeren

Het bedienen van een graafmachine omvat een reeks cruciale stappen om de veiligheid en efficiëntie te garanderen. Voordat u enige beweging met de graafmachine begint, is het essentieel dat u zich aan de volgende richtlijnen houdt:

- Start de graafmachine door de sleutel in het contact te draaien.

- Controleer het display op eventuele foutcodes en bevestig dat er voldoende brandstof aanwezig is.

- Schakel de veiligheidsvergrendelingshendel in om te voorkomen dat de bedieningselementen functioneren terwijl de graafmachine is vergrendeld.

De graafmachine is uitgerust met twee rupspedalen, die elk overeenkomen met een rupsband. Deze pedalen kunnen worden bediend met zowel handbediening als voetpedalen, waardoor een veelzijdige bediening mogelijk is. Om de graafmachine vooruit te laten rijden, duwt u beide rupspedalen naar voren, en om achteruit te rijden trekt u beide pedalen naar achteren. Het besturen en manoeuvreren van de graafmachine vereist een combinatie van pedaalbediening. Voor optimale controle moet u ervoor zorgen dat de cabine op één lijn ligt met de rupsbanden, voor een duidelijke oriëntatie.

Als u de graafmachine wilt parkeren, volgt u deze stappen:

- Laat de bak op de grond zakken.

- Laat de veiligheidsvergrendelingshendel zakken.

- Schakel de stroom uit met behulp van de sleutel.

 

Graven en sleuven graven

Om de stabiliteit tijdens het uitgraven te maximaliseren, moet u een rechte lijn handhaven. Volg deze stappen om de graafbak effectief te bedienen:

- Strek de lepel/stok en de bak volledig uit en laat deze vervolgens zakken tot ongeveer 30 cm boven de grond.

- Plaats de tanden van de bak naar beneden, laat deze zakken om in de grond te dringen en krul vervolgens de bak om materiaal te graven en te verzamelen.

- Breng de emmer omhoog tot een hoogte van anderhalve meter en draai hem vervolgens naar links of rechts om de inhoud te lossen.

- Herhaal het proces.

Gebruik, naarmate je vaardigheid toeneemt, beide hefbomen tegelijkertijd om een ​​dunne laag van het grondoppervlak af te scheppen.

 

Opvulling

Voor efficiënt opvullen hoeft u alleen maar het graafproces om te draaien. Vergeet niet om de emmer deze keer dichter bij de grond te houden. Om het proces te versnellen, probeer tegelijkertijd te schrapen en te zwaaien. U kunt de bak ook plat maken en de achterkant of zijkant gebruiken om materiaal in het gat te duwen terwijl u naar achteren of opzij zwaait. Wees voorzichtig met zware lasten of overtollig materiaal.

 

Beoordeling

Als het gaat om het veranderen van de helling of helling van een stuk land, blijkt een graafmachine van onschatbare waarde te zijn voor verschillende toepassingen, of het nu gaat om het voorbereiden van een bouwplaats of het richten van de waterstroom in een specifieke richting. Deze taak kan worden volbracht door gebruik te maken van de graafbak of een nivelleerhulpstuk, met de volgende nauwgezette stappen om u door het proces te begeleiden:

- Begin door de bak in neerwaartse richting te plaatsen en de grond voorzichtig met de bak te harken om de grond effectief los te maken.

- Ga verder door de bak recht naar achteren over de grond te trekken, zodat deze het materiaal kan schrapen en verzamelen naar het aangewezen gebied om omhoog te komen. Gebruik de bodem van de emmer om het materiaal gelijkmatig te verdelen.

- Zorg voor een constante hoek met de bak om een ​​consistente en uniforme helling over het hele gebied te garanderen, waardoor precisie en nauwkeurigheid in het nivelleerproces wordt bereikt.

 

Zijn de besturingen van graaf- en graafmachine hetzelfde?

Hoewel veel moderne graafmachines en graaflaadmachines kunnen werken met zowel SAE- als ISO-bedieningselementen, gebruikten graaflaadmachines historisch gezien meestal SAE-bedieningselementen en graafmachines ISO-bedieningselementen. Hoewel graafmachines en graafmachines tegenwoordig hetzelfde bedieningspatroon met de joystick delen, verschillen de algehele operationele bedieningselementen tussen de twee machines. Besturingssystemen variëren ook afhankelijk van de fabrikant en het specifieke machinemodel. Bovendien zijn de rijpedalen en bedieningselementen, dankzij de voorlader en de wielen van een graaflaadcombinatie, anders dan die van een graafmachine die is uitgerust met rupsbanden.

 

Populaire Joystickcontrollers

 

1. Joystickcontroller voor Volvo

Joystickcontroller 14556359 14556360 Past voor Volvo EC140B EC160B EC180B EC200B EC210B EC240B EC290B EC330B EC360B EC460B

Onderdeelnummer: VOE 14556360, VOE14556360, 14556360, VOE 14556359, VOE14556359, 14556359

Toepassingen:
Past op Volvo-graafmachines:
EC140B, EC160B, EC180B, EC200B, EC210B, EC240B, EC290B, EC330B, EC360B,
EC460B, EC55B, EC55D, EC60D, EC700B, EW145 B, EW55B, EW60C

Staat: nieuw, aftermarket

Verbeter uw game-ervaring met de Joystickcontroller die compatibel is met Volvo-voertuigen. Deze controller is ontworpen voor de modellen 14556359 en 14556360 en zorgt voor een soepele en nauwkeurige bediening tijdens het navigeren door virtuele werelden. Upgrade uw gaming-installatie met dit hoogwaardige accessoire, op maat gemaakt voor Volvo-liefhebbers.

 

2. Joystickcontroller voor Manitou

Joystickcontroller 679253 Past voor Manitou 160ATJ 165ATJ 180ATJ 200ATJ

Onderdeelnummer: 679253

Toepassingen:

Past voor Manitou 160ATJ 165ATJ 180ATJ 200ATJ

Staat: nieuw, aftermarket

Verbeter uw game-ervaring met de Joystickcontroller 679253 die perfect past bij de Manitou 160ATJ-, 165ATJ-, 180ATJ- en 200ATJ-modellen. Verbeter uw precisie en controle terwijl u gemakkelijk door uw virtuele werelden navigeert. Zeg vaarwel tegen onhandige bedieningselementen en hallo tegen naadloze gameplay met deze eersteklas joystickcontroller. Verbeter vandaag nog je gaming-installatie!

 

3. Joystickcontroller voor Hyundai

Nieuwe joystickcontroller geschikt voor Hyundai graafmachine R210LC-3

Toepassingen:
Past voor Hyundai Graafmachine R210LC-3

Staat: nieuw, aftermarket

Verbeter uw Hyundai graafmachine R210LC-3 met de nieuwste joystickcontroller! Deze geavanceerde controller is ontworpen om perfect bij uw graafmachine te passen en zorgt voor een nauwkeurige en moeiteloze bediening. Upgrade uw uitrusting met dit topaccessoire voor betere prestaties en controle.

 

4. Joystickcontroller voor Caterpillar

Joystickcontroller 206-2408 Past voor Caterpillar CAT-motor 3176C 3306 3116
Graafmachine 345B 330B 325B 320B

Vervang onderdeelnummer: 206-2408, 2062408, CA2062408

Past voor Caterpillar CAT-motor: 3176C, 3306, 3116

Staat: nieuw, aftermarket

Toepassing:
Past voor Caterpillar CAT-graafmachine:
345B, 345B L, 345B LC, 330B, 330B L, 330B LN, 325B L, 325B LN, 322B L, 322BLN, 320B, 320B L, 320B LN, 320B N, 320B S

Verbeter uw Caterpillar CAT-motorbediening met de Joystickcontroller 206-2408, compatibel met modellen zoals de 3176C, 3306 en 3116. Deze veelzijdige controller is ontworpen voor graafmachines zoals de 345B, 330B, 325B en 320B. Upgrade uw apparatuur met precisie en betrouwbaarheid door deze joystickcontroller in uw machines te integreren.

 

FAB Heavy Parts  Kan u helpen met uw behoeften

Welkom bij Fab Heavy Parts' online catalogus, waar u een prachtige reeks Joystickcontrollers< kunt verkennen t6>.  We hebben een gevarieerde selectie om aan uw behoeften te voldoen. Ons deskundige onderdelenteam staat tot uw beschikking en staat klaar om u bij elke stap te helpen.

1komento

J’ai aimé vos explications merci.

SEA ,

Mag-iwan ng komento

Pakitandaan: ang mga komento ay dapat maaprubahan bago sila mai-publish.