Mag-order sa amin Ngayon at Maging FAB VIP. Mga Gantimpala&VIP

Makakuha ng $50 na Bawas sa Final Drive Travel Motors Mamili ng Final Drive

Makakuha ng 10% diskwento sa pag-checkout sa tool box, floor jack, engine hoist, shop press, oil drain pan, wrench set, porta power kit Mamili ng mga Tool

De ultieme gids voor het kiezen van de airconditioningcompressor

The ultimate guide to choosing the air conditioning compressor

What is een airconditioningcompressor?

De Airconditioningcompressor fungeert als het centrale onderdeel van het airconditioningsysteem van een voertuig. Het functioneert als een pomp, waarbij het koelmiddel wordt opgevangen, onder druk wordt gezet en vervolgens naar de verdamper wordt geleid. De koppeling van de compressor wordt geactiveerd door een aandrijf- of kronkelige riem, waardoor de compressor in werking treedt zodra de airconditioning wordt ingeschakeld. Dit draaimechanisme speelt een cruciale rol bij het handhaven van de optimale werking van het koelsysteem van het voertuig.

Hstroom doet de lucht conditioning compressor  in mijn voertuig werk?

Het airconditioningsysteem in een voertuig genereert eigenlijk geen koude lucht; het functioneert eerder door warmte en vocht uit de lucht binnen of buiten de auto te onttrekken, waardoor koelere lucht circuleert. Het begrijpen van de werking van de verschillende componenten van het systeem is van cruciaal belang voor het begrijpen van de reparatieprocessen die betrokken zijn bij het onderhoud van het airconditioningsysteem.

Binnen het AC-systeem speelt het koelmiddel, algemeen bekend als freon, een cruciale rol. De AC-compressor speelt een sleutelrol in de hogedrukzijde van het systeem, waar hij de freon tot een hogedruktoestand comprimeert, waardoor deze vloeibaar wordt. Deze onder druk staande freon beweegt vervolgens door de hogedrukleidingen naar de condensor. De condensor, vergelijkbaar met een miniatuurradiator, stelt de vloeibare freon bloot aan buitenlucht, waardoor de overdracht van warmte van de vloeistof naar de omringende lucht wordt vergemakkelijkt. Vervolgens passeert de vloeibaar gemaakte freon het expansieventiel of de openingsbuis, waar het een restrictieproces ondergaat en verandert in een gasvormige toestand binnen de lagedrukzijde van het AC-systeem.

Bij het verlaten van de expansieklep komt de gasvormige freon vervolgens in de ontvangerdroger of accumulator, die een droogmiddelzak bevat die is ontworpen om ongewenst vocht, water en onzuiverheden te verwijderen en op te hopen. De gezuiverde gasvormige freon stroomt door de buizen naar de verdamper, die zich doorgaans in het passagierscompartiment van het dashboard bevindt. In zijn gasvormige toestand kan de freon warmte absorberen uit de lucht die door de verdampervinnen stroomt, waardoor koelere lucht ontstaat. Fans in het systeem circuleren deze koelere, ontvochtigde lucht vervolgens in de cabine van de auto.

Het koelmiddel, dat nu de geabsorbeerde warmte transporteert, keert via de aanzuigslang van het AC-systeem terug naar de compressor, waar het weer wordt gecomprimeerd tot een gas onder hoge druk, klaar om de hele koelcyclus opnieuw te starten. Dit uitgebreide proces zorgt voor een efficiënte werking van het airconditioningsysteem in voertuigen, waardoor de inzittenden een comfortabel en gecontroleerd binnenklimaat krijgen.

 

Hstroom naar kies de rechts airconditioningcompressor?

Wanneer u aan de reis begint om de juiste AC-compressor voor uw voertuig aan te schaffen, is het absoluut noodzakelijk om over specifieke informatie over uw voertuig te beschikken. Het belangrijkste vereiste stuk informatie is het precieze jaar, merk en model van uw voertuig, en mogelijk zelfs uw submodel. Deze informatie is van groot belang omdat fabrikanten verschillende onderdelen voor verschillende modeljaren en soms zelfs binnen hetzelfde modeljaar wijzigen, afhankelijk van uitrustingsniveaus, motorkeuzes en andere factoren. Daarom moet u mogelijk ook toegang hebben tot de productiedatum van uw voertuig, die de exacte productiedatum in de fabriek aangeeft. De productiedatum bevindt zich doorgaans in uw auto, op de deuropening aan de bestuurderszijde, meestal gedocumenteerd in de notatie maand/jaar of datum/maand/jaar. Hoewel voor de meeste AC-compressoren op ons platform de productiedatum niet vereist is, kunt u deze informatie, mocht dat nodig zijn, eenvoudig uit uw voertuig halen.

In gevallen waarin onzekerheid bestaat over het jaar, het merk en het model van uw voertuig, of de productiedatum onbekend is, kunnen wij u helpen bij het verkrijgen van de precieze vervanging voor uw AC-compressor door het onderdeelnummer van de fabrikant rechtstreeks van het onderdeel te verkrijgen. Vaak is het onderdeelnummer op de compressor zelf gegraveerd of aanwezig op een sticker of label. Na verloop van tijd kunnen deze onderdeelnummers echter vervagen of onleesbaar worden. Mocht u geen toegang hebben tot deze onderdeelnummers, dan raden wij u aan contact op te nemen met de plaatselijke dealer van uw voertuigfabrikant en vriendelijk te vragen naar het OEM-onderdeelnummer (Original Equipment Manufacturer) van de AC-compressor in uw voertuig van hun onderdelenafdeling. Geef hen eenvoudigweg uw VIN-nummer op en zij kunnen deze informatie voor u opvragen.

Bepaalde oudere voertuigen waren oorspronkelijk af fabriek niet uitgerust met airconditioningunits. Als dit betrekking heeft op uw voertuig, raden wij u aan een auto-airconditioningtechnicus te raadplegen over de integratie van een AC-systeem in uw auto. Om de kostenefficiëntie voor dit project te optimaliseren, vraagt ​​u de technicus u de specifieke OEM-onderdeelnummers van de vereiste componenten te verstrekken en te overwegen deze online via ons platform aan te schaffen.

 

Wwat zijn de symptomen  van een slechte AC Compressor?

Airconditioningcompressoren worden blootgesteld aan aanzienlijke stress als gevolg van het veelvuldig in- en uitschakelen van het airconditioningsysteem van de auto. Deze constante vermogensfluctuatie legt een aanzienlijke druk op de compressor, de koppeling en andere interne componenten. Na verloop van tijd kan deze spanning leiden tot verslechtering van de compressor, wat uiteindelijk tot uitval kan leiden. Om potentiële problemen met uw AC-compressor te identificeren, is het van cruciaal belang dat u op de hoogte bent van waarschuwingssignalen die op een probleem kunnen duiden. Hier zijn de vier belangrijkste symptomen waar u op moet letten:

Ongebruikelijk Geluiden: Wanneer u uw airconditioner start en merkt Als er ongebruikelijke geluiden uit het systeem komen, is dit een sterke indicatie dat uw AC-compressor mogelijk defect is. De compressor vertrouwt op een afgedicht lager en verschillende interne componenten om soepel te kunnen functioneren. Als deze lagers of componenten beschadigd of versleten raken, kan de werking van de compressor in gevaar komen, wat tot hogere geluidsniveaus leidt. Ongebruikelijke geluiden mogen niet worden genegeerd, omdat ze vaak onderliggende problemen aanduiden die onmiddellijke aandacht vereisen. Als u dit symptoom in een vroeg stadium herkent, kunt u verdere schade en de noodzaak van vervanging van de compressor helpen voorkomen.

Hete lucht: Als u merkt dat uw airconditioner alleen warme lucht blaast in plaats van de koele lucht die u wenst, dit is een sterke aanwijzing dat uw AC-compressor defect is. Wanneer de compressor defect is, kan het koelmiddel niet goed door het airconditioningsysteem stromen, waardoor er geen koele lucht meer is. In eerste instantie merkt u mogelijk een geleidelijke verschuiving van koele lucht naar iets warmere lucht. Na verloop van tijd zal de lucht een stadium bereiken waarin deze volledig heet is, zonder enig koelend effect. Deze progressie duidt op een verslechterende compressor die aandacht vereist om de functionaliteit van uw airconditioningsysteem te herstellen.

Lekkende vloeistof: De AC-compressor is uitgerust met interne lagers die een cruciale rol spelen bij het voorkomen van vloeistoflekkage terwijl de unit het koelmiddel onder druk zet. Mochten deze lagers verslechteren of beschadigd raken, dan neemt het risico op vloeistoflekkage aanzienlijk toe. In dergelijke gevallen wordt het noodzakelijk om de lagers te vervangen, omdat deze niet kunnen worden gerepareerd. Het is absoluut noodzakelijk om dit probleem snel aan te pakken om de optimale werking van de AC-compressor en de algehele efficiëntie van het systeem te garanderen.

De koppeling zit vast: In het scenario waarin de koppeling van de AC-compressor vastloopt of vastloopt, belemmert de krachtoverdracht van de motor naar de compressor. Deze verbinding is van cruciaal belang voor de compressor om het motorvermogen effectief te benutten. Helaas is het in dergelijke situaties vaak niet haalbaar om de koppeling te repareren. De meest haalbare manier van handelen is doorgaans het vervangen van de gehele compressoreenheid. Dit zorgt voor het herstel van de optimale functionaliteit en efficiëntie van het airconditioningsysteem.

 

Populaire airconditioningcompressor

1. Airconditioningcompressor voor John Deere

A/C-compressor RE284680 Past op John Deere Tractor Serie 5000/6000 5065M 5085M 6105M

Onderdeelnummer:
RE284680, 51428, RE502697, 447280-1650, 4472801650, 447280-2000, 4472802000, 503-166, 503166, 503-1663, 503 1663

Specificatie:
Volt: 12V
Diameter koppeling: 125 mm
Nr. aantal groeven: 8 groeven
Riemtype: Serpentine
Compressormontage: Direct
Paststijl: Pad
Model: 10SRE18C

Toepassing:
Past voor John Deere Tractor 5065M, 61 05R,6110RC, 6115D,6115M, 6115R, 6125M
Past voor John Deere lader 310K,310SK,315SK,325K,325SK,410K,710K,210K,344K,310K,410KTC

Upgrade uw John Deere tractor Serie 5000/6000 5065M, 5085M en 6105M met de hoogwaardige aircocompressor RE284680. Deze compressor is speciaal ontworpen voor uw tractormodel en garandeert optimale prestaties en functionaliteit. Houd uw tractor koel en comfortabel tijdens lange dagen op het veld met deze betrouwbare en efficiënte aircocompressor.

 

2.  Aircocompressor voor Volvo

Airconditioningcompressor 85000458 20587125 Geschikt voor Volvo FH12 FH16 FM

Onderdeelnummer: 85000458 20587125

Spanning: 24V

Toepassing: Volvo FH12 FH16 FM

Verbeter het koelvermogen van uw Volvo FH12 of FH16 met de Airconditioningcompressor 85000458 20587125 die speciaal is ontworpen voor het FM-model. Deze compressor is zorgvuldig vervaardigd om optimale prestaties en efficiëntie te garanderen, waardoor uw cabine zelfs op de warmste dagen koel en comfortabel blijft

 

3.  Airconditioningcompressor voor Case

Nieuwe airconditioningcompressor 532-7322, 567-5159 Past op Caterpillar CAT 336E 336F 340F 349 349E 352 352F 374F 390F graafmachine

Staat: nieuw, aftermarket

Onderdeelnummer: 532-7322, 567-5159

Specificaties
COMPRESSORTYPE SD7H15
KOPTYPE WR
OLIETYPE R134 Pag 100
KOPPELINGDIAMETER 152 mm, 5.98"
SPANNING 24
GROEVEN 8
RIEMBREEDTE Serpentine
METERLIJN 49.55C, 60.07F

Toepassing:

336E, 336E H, 336E HVG, 336E L, 336E LH, 336E LN, 336E LNH, 336F, 336F L, 336F L XE, 336F LN, 336F LN XE, 336F LNXE, 336F XE, 340F, 340F L LRE, 340F L UHD, 349, 349E, 349E L, 349E L HVG, 349E L VG, 349F, 349F L, 349F LXE, 352, 352F, 352F OEM, 352F XE VG, 352F-VG, 352FMHPU, 374F L, 390F, 390F L, 568 FM, 568 FM LL

Upgrade uw Caterpillar graafmachine met de geavanceerde airconditioningcompressor 532-7322 en 567-5159. Deze compressor is speciaal ontworpen voor modellen zoals CAT 336E, 336F, 340F, 349, 349E, 352, 352F, 374F en 390F en zorgt voor optimale prestaties en koelefficiëntie. Investeer in dit essentiële onderdeel om uw graafmachine in elke omgeving soepel te laten werken.

 

4.  Airconditioningcompressor voor Caterpillar

Airconditioningcompressor 84159489 Geschikt voor Case Graaflaadcombinaties 580N 580SN 590SN 580SN

Onderdeelnummer: 84159489

Toepassing:

APPARATUUR VOOR PLANTAARDIGE PRODUCTIE PATRIOT 3240 PATRIOT 3340
MOTOREN F4HFE613F B004
LICHTE UITRUSTING 580N 580SN 580SN WT 590SN Behuizing

Verbeter de prestaties van uw Case graaflaadcombinaties 580N, 580SN en 590SN met de Airconditioningcompressor 84159489. Deze hoogwaardige compressor is speciaal ontworpen om naadloos in uw machines te passen en zorgt voor een optimale koelefficiëntie tijdens bedrijf.

 

FAB Heavy Parts  Kan u helpen met uw behoeften

Welkom bij Fab Heavy Parts' online catalogus, waar u een prachtige reeks airconditioningcompressoren kunt verkennen .  We hebben een gevarieerde selectie om aan uw behoeften te voldoen. Ons deskundige onderdelenteam staat tot uw beschikking en staat klaar om u bij elke stap te helpen.

Mag-iwan ng komento

Pakitandaan: ang mga komento ay dapat maaprubahan bago sila mai-publish.