Mag-order sa amin Ngayon at Maging FAB VIP. Mga Gantimpala&VIP

Makakuha ng $50 na Bawas sa Final Drive Travel Motors Mamili ng Final Drive

Makakuha ng 10% diskwento sa pag-checkout sa tool box, floor jack, engine hoist, shop press, oil drain pan, wrench set, porta power kit Mamili ng mga Tool

7 yleistä turboa tappavaa virhettä ja niiden estäminen

7 Common Turbo-Killing Mistakes and How to Prevent Them

Turbot on ollut johdonmukaisesti läsnä automaailmassa, mutta niiden suosio on tällä hetkellä nousussa. Ne ovat nyt vallitseva ominaisuus monenlaisissa ajoneuvoissa korkeakierroksisista Hondasta tehokkaisiin dieselmikit ja jopa tehdas Ford Mustangit. Huolimatta turbojen laajasta käyttöönotosta, viat ovat väistämättömiä, etenkin äärimmäisissä käyttöolosuhteissa. Jopa olennaisilla komponenteilla, kuten hukkaventtiilit, puhallusventtiilit, kuulalaakeroidut keskipatruunat ja 360 asteen painelaakerikokoonpanot, turbot voidaan silti työntää äärirajoihinsa ja kokea vikoja.

Niille, jotka ajavat turboahtimella varustettuja ajoneuvoja, olivatpa kyseessä henkilöautot, kuorma-autot, maastoautot tai muut pyörälliset kulkuneuvot, esittelemme näkemyksiä mahdollisista heikkouksista, jotta voit navigoida niiden ympärillä tehokkaasti. .

1.  Vieraiden esineiden vauriot

Foreign Object Damage (FOD) muodostaa merkittävän riskin turboahtimelle, koska järjestelmään pääsevä vieras aine voi johtaa katastrofaaliseen vikaan. Tämä sisältää roskia, kuten likaa, pölyä, rättejä tai jopa imuaukkoon vahingossa jääneitä pultteja. Järkyttävää kyllä, hämmästyttävät 80 prosenttia turbovioista johtuu ulkoisista esineistä, jotka joutuvat kosketuksiin kompressorin pyörän siipien kanssa, erityisesti imupuolella. Kun tämänkaltainen vika ilmenee, kompressorin pyörän siipien etureunassa on merkkejä iskun vaikutuksesta, ja induktorireiässä, jossa kompressoripyörä on, voi olla merkkejä kosketuksesta tai arpeutumisesta.

Yksi ​​yleinen syyllinen roskien tunkeutumiseen turboahtimeen on likainen ilmansuodatin. Tämän ajoneuvon näennäisen perusosan huollon laiminlyönnillä voi olla kalliita seurauksia, jotka voivat johtaa nelinumeroisiin kustannuksiin turboahtimen vaihtamiseen ja jopa viisinumeroisiin kustannuksiin, jos roskia selviää. päästäksesi moottoriin. Onneksi monissa nykyaikaisissa turboahdetuissa järjestelmissä käytetään välijäähdytintä jäähdyttämään imulämpötiloja. Tämä turboahtimen ja moottorin väliin sijoitettu välijäähdytin toimii usein turvaverkkona vangitsemalla kompressorin pyörästä irronneet palaset, mikä vähentää FOD-onnettomuuksien aiheuttamia vahinkoja.

Ratkaisu:

Varmista ilmansuodattimesi optimaalinen suorituskyky huoltamalla sitä asianmukaisesti: puhdista uudelleenkäytettävät suodattimet säännöllisesti tai vaihda kertakäyttöiset suositelluin väliajoin.

 

2. Ylinopeus

Kun turboahdin ylittää kompressorikartan, se voi johtaa tilanteeseen, jossa lisätehoa ei ehkä luoda johdonmukaisesti. On kuitenkin erittäin todennäköistä, että syntyy liiallinen käyttöpaine, jolloin akseli kokee nopeudet, jotka ylittävät sen suunniteltua kapasiteettia. Tämä ylinopeusilmiö voi johtaa haitallisiin seurauksiin, jolloin turbiinin pakopyörä on tyypillisesti ensimmäinen komponentti, joka rikkoutuu. Joissakin ääritapauksissa turboahdin voi hajota ja poistua pakoputken läpi hälyttävällä nopeudella, mikä saattaa aiheuttaa vaarallisen skenaarion.

Ylinopeudet ovat erityisen yleisiä tehokkaissa dieselajoneuvoissa. Jopa tehdaskokoonpanossaan nykyaikaiset dieselautot voivat saavuttaa 30 psi:n tai korkeamman tehon. Jälkimarkkinoiden modifikaatioiden, kuten ohjelmoijien ja suurempien suuttimien lisäämisen myötä on suhteellisen helppoa ylittää alkuperäisen laitevalmistajan (OEM) turboahtimen toimintarajat.

Dieselin jälkimarkkinasektorilla, erityisesti sellaisissa toimissa kuin kelkkaveto ja hiivakilpailu, yksi turboahdin voi kohdata jopa 100 psi:n ahtopaineen. Esimerkkitapauksessa on S400-sarjaan perustuva BorgWarner-turbo, joka joutui yli 70 psi:n tehostukseen sekä merkittävään typpioksiduuliinjektioon ja vialliseen ulkoiseen hukkaporttiin, mikä ylinopeus oli katastrofaalinen. Painelaakerin vika aiheutti liiallisen akselin liikkeen, mikä johti siihen, että kompressorin pyörä joutui kosketuksiin kotelon kanssa ja juuttui vinoon induktorireiän sisään, mikä johti vakavaan vaurioon ja toimintahäiriöön.

Ratkaisu:

Turbon tehon ja käyttöpainesuhteen pitäminen noin 1:1:ssä (tai jopa 1:1:ssä.5 tietyissä tilanteissa) on ratkaiseva optimaalisen suorituskyvyn kannalta. Tämän tasapainon saavuttamiseen saattaa liittyä hukkaventtiilin käyttöönotto ylimääräisen käyttöpaineen säätelemiseksi ja vapauttamiseksi tai pakokaasuvirran lisääminen asentamalla suurempi turbiinikotelo. Hienosäätämällä näitä elementtejä voit parantaa turboahdettu järjestelmäsi tehokkuutta ja tehon toimitusta.

 

3. Öljyongelmat

Yksi ​​kriittisistä ongelmista, joka voi merkittävästi vaikuttaa laakerin turboahtimen suorituskykyyn ja pitkäikäisyyteen, on oikean voitelun puute. Ilman riittävää öljynsyöttöä turboahtimen laakerit voivat huonontua nopeasti. Ajan myötä tämä voitelun puute voi johtaa akselin välykseen, jolloin kompressori ja turbiinipyörä joutuvat kosketuksiin vastaavien koteloiden kanssa. Lisäksi riittämätön öljynsyöttö voi aiheuttaa painelaakerin naarmuuntumista ja liiallista lämpöä, joka voi vaarantaa turboahtimen keskiosan.

Voiteluongelmien ratkaisemiseksi, erityisesti suuremmalla rungolla turboilla, on suositeltavaa käyttää -6 AN öljynsyöttölinjaa vähimmäisvaatimuksena. Tämä varmistaa tasaisen ja asianmukaisen öljyn virtauksen turboahtimeen, mikä vähentää riittämättömään voiteluun liittyviä riskejä.

Lisäksi öljyn saastuminen muodostaa toisen merkittävän uhan turboahtimen toiminnalle. Likaantuminen voi johtua useista lähteistä, kuten väärästä huollosta, jäähdytysnesteen tai polttoaineen sekoittumisesta moottoriöljyyn tai moottorin sisäisten osien rikkoutumisesta. Likaantunut moottoriöljy voi aiheuttaa erilaisia ​​ongelmia, jotka ovat samankaltaisia ​​kuin voitelun puutteesta johtuvat ongelmat, mukaan lukien kuluneet laakerit, vaurioituneet painelaakerit ja akselin naarmuuntuminen. On välttämätöntä estää öljyn saastuminen, jotta turboahtimen optimaalinen suorituskyky säilyy ja kalliit vauriot vältytään pitkällä aikavälillä.

Ratkaisu:

Varmista optimaalinen suorituskyky käyttämällä -6 AN öljynsyöttölinjaa. Vaihda moottoriöljy säännöllisesti säilyttääksesi sen laadun ja varmistaaksesi, että siinä ei ole epäpuhtauksia. Nämä vaiheet ovat välttämättömiä, jotta moottorisi käy sujuvasti ja tehokkaasti.

 

4. Tiiviste vuotaa

Turboahtimien osalta on ratkaisevan tärkeää puuttua mahdollisiin tiivistevuotojin liittyviin ongelmiin viipymättä. Suurin osa nykyaikaisista turboahtimista käyttää dynaamisia tiivisteitä hiilitiivisteiden sijaan. Näillä dynaamisilla tiivisteillä on keskeinen rooli estämään keskiosaan tarkoitettua öljyä pääsemästä turboahtimen imu- (kompressori) tai pakopuolelle (turbiini).

Useat tekijät voivat kuitenkin vaikuttaa tiivisteen vuotamiseen, kuten korkean suorituskyvyn moottoreiden liiallinen kampikammion paine, pitkäkestoisesta käytöstä johtuva tiivisteiden kuluminen tai väärin sijoitettu tai riittämättömän kokoinen öljyn paluuputki. Jos turboahtimen keskiosaan tulee liikaa paineita, seurauksena voi olla ei-toivottu öljyn siirtyminen turboahtimenimu- ja pakopuolelle. >. Näihin ongelmiin on puututtava nopeasti, jotta turboahdinjärjestelmän optimaalinen suorituskyky ja pitkä käyttöikä säilyy.

Ratkaisu:

Jos suuritehoiset sovellukset aiheuttavat liiallista kampikammion painetta tai öljynpainetta, harkitse parempaan kampikammion tuuletusjärjestelmään tai kuivapohjaiseen öljyusjärjestelmään päivittämistä. Jos havaitset öljyvuotoja vanhentuneesta turboahtimesta, voi olla aika perusteelliseen tarkastukseen ja mahdolliseen huoltoon.

 

5. Painolaakerin vika

Kun puhutaan turboahtimen osista, on tärkeää ottaa huomioon painelaakerin rooli optimaalisen suorituskyvyn ylläpitämisessä. Lähimpänä kompressorin pyörää sijaitsevalla painelaakerilla on ratkaiseva rooli turboahtimen päädyn välyksen rajoittamisessa. On tärkeää huomata, että tehokkaan toiminnan normaali loppupelialue on tyypillisesti välillä 0.002 - 0.004 tuumaa.

Painolaakeri toimii tukeutumalla ohueen öljykalvoon muodostaen esteen itsensä ja akselin välille. Tämä voitelu on elintärkeää, koska mikä tahansa suora kosketus laakerin ja akselin välillä voi johtaa painelaakerin vaurioitumiseen. Kun tämä vika ilmenee, se usein tasoittaa tietä pyörän ja asunnon välisille kosketusongelmille.

On syytä huomata, että kun turboahdin on varustettu jälkimarkkinakompressoripyörällä, erityisesti sellaisella, joka on suurempi ja raskaampi kuin alkuperäinen, 270 asteen työntövoiman käyttöikä laakeri pienenee huomattavasti. Tällä käyttöiän lyhenemisellä voi olla vaikutuksia turboahtimen yleiseen suorituskykyyn ja pitkäikäisyyteen. Siksi on erittäin tärkeää ottaa huomioon jälkimarkkinoiden komponenttien yhteensopivuus ja mahdollinen vaikutus painelaakeriin, jotta vältetään ennenaikainen vika ja varmistetaan turboahtimen optimaalinen toiminta.

Ratkaisu:

Harkitse turbojärjestelmän parantamista sisällyttämällä siihen 360 asteen työntölaakeri tai valitsemalla yksikön, jossa on 360 asteen työntövoima optimaalisen suorituskyvyn ja luotettavuuden saavuttamiseksi.

 

6. Järjestö

Kompressorin ylijännite, joka tunnetaan myös nimellä turbo bark tai chirp, on ilmiö, jossa imuilma kääntyy takaisin ulos kompressorista. Tämä tapahtuu tyypillisesti, kun korotettu tehostus katkeaa äkillisesti, esimerkiksi kun kaasua nostetaan äkillisesti. Tähän tapahtumaan liittyvä melu johtuu siitä, että paineilma on jäänyt loukkuun imujärjestelmään, eikä siinä ole muuta ulostuloa kuin paluu turbon läpi. Jännitys voi olla erityisen vahingollista turbon kompressoripäälle, ja pitkittynyt esiintyminen johtaa painelaakerin huomattavaan kulumiseen. Jännitteeseen liittyvien riskien vähentämiseksi käytetään usein puhallusventtiilejä korkeajännitteisissä sovelluksissa.

Vakavimmat turbopiikkitapaukset havaitaan usein yliturboahdistetuissa ajoneuvoissa, joissa turboahdin on määritetty väärin sovellukseen. Esimerkiksi 12-venttiilisessä 5.9 litran Cumminsilla varustettu Dodge Ram, joka on varustettu 71 mm:n BorgWarner S400 -turbolla, joka on alun perin suunniteltu pienemmälle 54–56 mm:n turbolle. Tässä asetelmassa turboahdin toimii johdonmukaisesti ylijännitelinjassa, mikä johtaa käyttöiän lyhenemiseen ja mahdolliseen katastrofaaliseen vikaan kompressorin pyörään kohdistuvan rasituksen vuoksi.

Ratkaisu:

Valitse moottorillesi täydellinen turbokoko optimaalisen suorituskyvyn ylläpitämiseksi kaikilla kierroslukualueilla. Vältä ylimitoitusta, jotta vältyt jyrkältä matalilla kierrosluvuilla ja ylinopeudella suurilla nopeuksilla.

 

7. Äärimmäinen lämpö

Mitä tulee turboahtimiin, äärimmäinen kuumuus on kriittinen tekijä, joka voi vaikuttaa niiden suorituskykyyn ja pitkäikäisyyteen. Turboahtimet on suunniteltu kestämään korkeita lämpötiloja, mutta pitkäaikainen altistuminen 2 000 Fahrenheit-asteelle voi lopulta johtaa ongelmiin turbiinin (pakokaasu) puolella.

Yleisiä liiallisesta kuumuudesta johtuvia vikakohtia ovat turbiinin sisääntulolaipan jännityshalkeamat, turbiinin sisääntulokierukan kuluneet reunat ja turbiinin pyörien siipien kärkien muodonmuutos. Nämä ongelmat voivat johtua useista tekijöistä, kuten korkeista suorituskykyvaatimuksista, rajoitetusta pakojärjestelmästä, halkeilevasta välijäähdyttimestä tai jopa tukkeutuneesta ilmansuodattimesta.

Vaikka turboahtimet ovat joustavia komponentteja, on tärkeää huomata, että lämmön aiheuttamat vauriot voivat ulottua itse turbon ulkopuolelle. Liiallinen lämpö voi mahdollisesti vahingoittaa moottorin sisäisiä osia, kuten venttiilejä tai mäntiä, ennen kuin vahingoittaa merkittävästi turboahtimen Inconel-turbiinipyörää. Vaikka tällaiset tapahtumat ovat harvinaisia, on tärkeää olla tietoinen äärimmäisen kuumuuden vaikutuksista turboahtimen suorituskykyyn ja koko moottorijärjestelmään.

Ratkaisu:

Seuraa pakokaasujen lämpötilaa pyrometrimittarilla varmistaaksesi, että käytät moottorisi ja sovelluksesi optimaalisella lämpöalueella.

 

Suositut Turboahtimet

 

1. Turboahdin Caterpillarille

Turbo GTA4502BS Turboahdin 295-7952 247-2965 10R-7290 Sopii malleihin Caterpillar TH35-C13I CX31-C13I, moottori C13

Kunto: uusi, jälkimarkkina

Osanumero: 295-7952, 247-2965, 10R-7290

Moottorinumero: C13

Turbo-malli: GTA4502BS

Sovellus: Sopii Caterpillar TH35-C13I, CX31-C13I

Päivitä Caterpillar TH35-C13I CX31-C13I -moottorisi Turbo GTA4502BS -turboahtimella. Yhteensopiva osanumeroiden 295-7952, 247-2965 ja 10R-7290 kanssa. Paranna moottorisi suorituskykyä vaivattomasti.

 

2. Turboahdin Cumminsille

Uusi turboahdin 3802301 3525720 Turbo H1C Sopii Cummins Industrial Engine 6BT

 Osanumero: 3528761, 3528762, 3535434, 3535435, 3524427, 3524427H, 3524424

 OEM-numero: 3802594

 Takuu: 6 kuukautta

 Kunto: uusi, jälkimarkkina

 Sovellus: 1988–1910 Sopii Cummins Industrial Gen Setille 6BT-moottorilla

Tämä pakokaasun turboahdin on suunniteltu parantamaan Cummins Industrial 6BT -moottorin suorituskykyä. Siinä on ilmakompressori ja ilmapumppu, jotka yhdessä tuottavat enemmän tehoa ja parantavat polttoainetaloutta jopa 20 %. H1C-turboahtimessa on edistyksellisiä valuosia, jotka tarjoavat optimaalisen toleranssin ja tasapainon moottorin luotettavan suorituskyvyn takaamiseksi.

 

3. Turboahdin Komatsulle

HX40W Turboahdin 6743-81-8040 6743818040 Komatsu Excavator PC300-7 PC360-7

Sopii moottoriin: SAA6D114E-2

Turbomalli: HX40W

Kunto: uusi, jälkimarkkina

Osanumero: 6743-81-8040 6743818040

Sovellus: Komatsu Excavator PC300-7 PC360-7

HX40W turboahdin 6743-81-8040 on erityisesti suunniteltu Komatsu Excavator PC300-7 PC360-7, moottori SAA6D114E-2, jossa on tehokas ilmakompressori ja pakokaasuturboahdin. , sekä ilmapumppu tehokkaaseen toimintaan.

 

4. Turboahdin Volvolle

 

Turbo 04294752 Turboahdin S200G Volvo EC210B EC240 Kaivinkoneeseen, D6D-moottori

Osanumero: 04294752, 0429-4752

Turbomalli: S200G

Moottorinumero: D6D

Sovellus: Volvo EC210B EC240 kaivinkone

Tässä turboahtimessa on tehokas ilmakompressori, pakokaasuturboahdin ja ilmapumppu, joka lisää tehoa, polttoainetehokkuutta ja vääntömomenttia Volvo EC210B EC240 -kaivukoneille, joissa on D6D-moottori. Tämä turboahdin on tehokas ja luotettava, koska ilmavirta on 27 % suurempi ja turboviive on 8 % pienempi.

 

 

FAB raskaat osat  voivat auttaa tarpeidesi kanssa

Tervetuloa Fab Heavy Partsin verkkoluetteloon, jossa voit tutustua ihastuttavaan valikoimaan   turboahdin.  Meillä on monipuolinen valikoima tarpeidesi mukaan. Asiantunteva varaosatiimimme on käytettävissäsi ja valmis auttamaan sinua kaikissa vaiheissa.

 

Mag-iwan ng komento

Pakitandaan: ang mga komento ay dapat maaprubahan bago sila mai-publish.