Mag-order sa amin Ngayon at Maging FAB VIP. Mga Gantimpala&VIP

Makakuha ng $50 na Bawas sa Final Drive Travel Motors Mamili ng Final Drive

Makakuha ng 10% diskwento sa pag-checkout sa tool box, floor jack, engine hoist, shop press, oil drain pan, wrench set, porta power kit Mamili ng mga Tool

Turboahtimen räjähdyksen syiden ymmärtäminen

Understanding the Causes of a Turbocharger Explosion

 

Kokeneiden teknikkojen kentällä matka tavallisten turboahtimen toimintahäiriöiden, kuten riittämättömästä voitelusta johtuvan akselien, laakereiden ja painelevyjen liiallisen vapaan välyksen diagnosoimiseen ja korjaamiseen, on tuttu tie. Siitä huolimatta maasto saa jännittävän käänteen, kun se kohtaa arvoituksellisen spektaakkelin räjähdysmäisistä vioista, joihin liittyy särkynyt kompressori ja turbiinin pyörät. Tällaisissa tapauksissa perimmäiset syyt ovat usein piilossa, mikä vaatii monimutkaisen palapelin huolellista purkamista. Tämän keskustelun puitteissa lähdemme siis matkalle, jossa tutkitaan räjähdysmäisten turboahtimen pyörien vikoja, jotka eroavat niistä, joissa pyörivien komponenttien dramaattinen hajoaminen puuttuu. Selvitystyömme alkaa keskeisellä tiedustelulla:

 

Kuinka usein turboahdin räjähtää?

Suorituskykyisten, kilpailevien moottoreiden alalla räjähdysmäisten turboahtimen vikojen esiintyminen on hyvin tunnettu riski. Vaikka nämä tapaukset eivät ole huolissaan suurimmalle osalle jokapäiväisistä kuljettajista, on ratkaisevan tärkeää tunnustaa tällaisten epäonnistumisten mahdolliset vaarat kilpailuympäristöissä.

Keskivertokuluttajalle todennäköisyys, että hyvämaineisessa turboahtimessa tapahtuu katastrofaalinen vika, jota kutsutaan yleisesti "pyörän halkeamiseksi", normaaleissa käyttöolosuhteissa on tavattoman pieni. Tämä oletus perustuu olettamukseen, että moottoria huolletaan asianmukaisesti, polttoaineen ja moottorin ohjausjärjestelmät ovat vakiokokoonpanoissaan, tehostuksen ohjausjärjestelmä toimii oikein ja moottoria käytetään suositeltujen parametrien mukaisesti.

Tästä huolimatta nykyaikaisten henkilöajoneuvojen moottoreiden maisema kehittyy nopeasti, ja pakokaasujen lämpötilat, moottorin nopeudet ja puristussuhteet ovat korkeammat kuin vuosikymmen sitten. Yhdessä yhä vaativampien turboahtimen käyttöjaksojen kanssa, jopa merkkituotemerkkien turboahtimien luotettavuus ja rakenteellinen eheys ovat äärimmäisiä.

Tunnistaen tämän suuntauksen, turboahtimien valmistajat kehittävät jatkuvasti innovaatioita ja hiovat mallejaan parantaakseen kestävyyttä ja suorituskykyä. Tämä sisältää uusien pyöriväkomponenttimallien kehittämisen ja edistyneiden materiaalien hyödyntämisen rakentamisessa. Lisäksi merkittäviä investointeja tehdään sellaisten turboahtimen koteloiden luomiseen, jotka ovat kestävämpiä, sitkeämpiä ja iskunkestävämpiä, jotta ne estävät tehokkaasti mahdolliset pyörän murtumat.

Valitettavasti markkinat ovat täynnä merkkiä sisältämättömiä turboahtimia, joilta puuttuu hyvämaineisten valmistajien laadunvarmistus- ja luotettavuusstandardit. Vaikka nämä tuotteet eivät välttämättä aiheuta merkittävää uhkaa alkuperäislaitteiden markkinoille, ne muodostavat huomattavan riskin jälkimarkkinasektorilla. Tämä herättää tärkeitä kysymyksiä turboahtimien turvallisuudesta ja luotettavuudesta, sillä niillä ei ole luotettavan tuotemerkin varmuutta.

 

Tutustu räjähtävän turboahtimen pyörävian olemukseen

Teknisesti sanottuna yhden tai useamman turboahtimen pyörän katastrofaalinen vika tapahtuu, kun nopeasti pyörivä kompressori tai turbiinipyörä ei kestä äärimmäisen korkeiden lämpötilojen ja valtavan keskipakovoiman yhdistelmää. voimat.

Ajattele esimerkiksi vaatimattoman turboahtimen pyöriviä osia, joita tavallisesti esiintyy keskitason henkilöautoissa ja jotka voivat saavuttaa yli 200 000 rpm nopeuden pakokaasujen läsnä ollessa. saavuttaa jopa 900 °C tai jopa korkeamman lämpötilan. Suuremmat turboahtimet, jotka ovat tyypillisiä raskaiden kuorma-autojen moottoreille, voivat pyöriä turvallisesti 90 000 rpm:llä. Tällaisissa olosuhteissa pyörivien osien rakenteellinen eheys on ratkaisevan tärkeää pyörien hajoamisen estämisessä.

Käytännössä keskipakovoimat, jotka turbiinin pyörän on kestettävä, ovat suoraan verrannollisia sen pyörimisnopeuden neliöön. Kuitenkin jopa hyvämaineisissa turboahtimissa pyörän lujuus heikkenee merkittävästi yli tietyn enimmäisrajan. Siksi turboahtimen kompressorin ja turbiinin pyörien valmistuksessa käytettävien materiaalien on kestettävä sekä suurista pyörimisnopeuksista aiheutuvat keskipakovoimat että erittäin korkeiden lämpötilojen vaikutukset. On huomionarvoista, että lämpötilalla on kriittisin rooli määritettäessä todennäköisyyttä, että turboahtimen pyörässä tapahtuu räjähdysmäinen vika, joka voi ilmetä kahdella tavalla:

- Terän viat: Nämä viat tapahtuvat, kun keskipakovoimat ylittävät pyörän muodostavan materiaalin rakenteellisen eheyden. Seurauksena on, että terä väkisin irtoaa navasta, mikä tyypillisesti murtuu terän juuresta. Tapauksissa, joissa vika tapahtuu kompressorin pyörässä, irronnut terä voi osua turboahtimen koteloon riittävällä voimalla aiheuttaakseen terän särkymisen. Moottoreissa, joissa ei ole välijäähdyttimiä sirpaleiden säilyttämiseksi, puhalletut palaset voivat aiheuttaa huomattavia vaurioita moottorille.

- Napaviat: Nämä edustavat äärimmäisiä räjähdysvaurioiden tapauksia, joissa pyörivä napa hajoaa räjähdysmäisesti useiksi suuriksi paloiksi pyörän keskiakselia pitkin. Vaikka napa on tukevampi kuin mikään yksittäinen terä, se on myös huomattavasti raskaampi. Kun navan pyörimisakseli on linjassa sen geometrisen keskipisteen kanssa, pyörään vaikuttavat jännitykset ovat voimakkaimpia navan keskipisteen ympärillä tai lähellä. Joissakin skenaarioissa napavika tapahtuu välittömästi terävian jälkeen, koska se johtuu kadonneesta terästä johtuvasta kriittisestä epätasapainosta. Riippumatta napavian erityisestä laukaisimesta, pyörivän navan huomattava massa muodostaa suurimman riskin aiheuttaa laajoja vaurioita turboahtimen kotelolle, koska se vapauttaa eniten energiaa törmäyksessä. kotelon seinän kanssa.

 

Räjähtävän turboahtimen yleisimmät syyt

Ylinopeus

Kun kyse on turboahtimen osista, on tärkeää ymmärtää alumiinikompressoripyörien ja Inconel-teräksisten turbiinipyörien rakenteelliset erot. Alumiinin alempi rakenteellinen lujuus verrattuna Inconel-teräkseen tarkoittaa, että rajat, joissa kompressoripyörät rikkoutuvat, ovat tyypillisesti korkeammat kuin turbiinipyörillä.

Tästä rakenteellisen lujuuden erosta johtuen kompressorin pyörän vauriot ovat suhteellisen yleisempiä kuin turbiinin pyörien viat. Pelkän imuilman puristamisen lisäksi kompressorin pyörä siirtää myös osan hitausvoimastaan ​​turbiinin pyörään liitosakselin kautta. Tämä inertian siirto vaikuttaa merkittävästi turbiinin pyörän pyörimisnopeuteen.

Käytännössä, jos kompressorin pyörä vioittuu tai irtoaa akselista, imuilman puristamisesta aiheutuva jarrutusvaikutus menetetään. Näin ollen turbiinin pyörää ei enää rajoiteta ja se voi kiihtyä nopeasti yli suurimman sallitun nopeudensa. Lisäksi, jos moottori käy suurella nopeudella kompressorin pyörän vikaantumishetkellä, suuren nopeuden pakokaasu voi edelleen kiihdyttää turbiinin pyörää, mikä voi johtaa turbiinin pyörän katastrofaaliseen vikaan.

 

Väsymishäiriöt

Metalleilla ja metalliseoksilla on määritelty väsymisikä, joka edustaa niiden syklisten kuormien kokonaismäärää, jotka ne voivat kestää ennen rikkoutumista, vaikka käytetyt voimat eivät riitä aiheuttamaan vikaa staattisissa olosuhteissa. Turboahtimen valmistuksessa alumiinin rakenteellinen eheys on kriittinen näkökohta sen suhteellisen alhaisen lujuuden vuoksi muihin materiaaleihin verrattuna.
Maineelliset turboahtimen valmistajat kiinnittävät suurta huomiota tämän alumiinin heikkouden huomioimiseen kehittäessään uusia vannemalleja. Haasteena on alumiinikompressoripyörän jatkuva kiihdytys ja hidastuminen useiden syklien aikana, koska tämä prosessi voi johtaa matalan syklin väsymishäiriöihin jopa pyörimisnopeuksilla, jotka ovat huomattavasti alle sallitun enimmäisrajan.

Vaikka merkkituotteiden turboahtimen valmistajat navigoivat taitavasti tässä herkässä tasapainossa kestävyyden ja pienemmän turbon viiveen välillä, alumiinin edullisen pienemmän ominaispainon ansiosta, maisema muuttuu halpojen jälkimarkkinoiden myötä turboahtimet. Näissä tuotteissa voi olla huonolaatuisia kompressoripyöriä, jotka on usein valmistettu alumiinirakenteessa. Tästä johtuen monet tuotemerkittömiin turboahtimiin liittyvien kompressoripyörien katastrofaaliset viat voidaan johtua näistä niiden valmistukseen käytetyn materiaalin rakenteellisista puutteista.

 

Vieraiden esineiden nieleminen

Vieraiden esineiden nieleminen voi aiheuttaa merkittäviä vaurioita turboahtimissa. Vahingon laajuus riippuu useista tekijöistä, kuten esineen tyypistä, massasta ja koosta sekä turboahtimen sisääntulokohdasta. Tyypillisesti pieni esine voi johtaa vain kompressorin pyörän siipien repeytymiseen, jolloin napa jää suhteellisen vahingoittumattomaksi. Jotta vieras esine voisi aiheuttaa navan vaurioitumisen, sen on yleensä oltava riittävän suuri tukkiakseen kompressorin pyörän, mikä saattaa johtaa turbiinin pyörän myöhempään vikaan.

Pakokaasuventtiilin vioissa, jotka eivät ole harvinaisia ​​korkeilla kierroksilla muunnetuissa moottoreissa, rikkoutunut venttiilin pala menee turboahtimeen ja osuu turbiinin pyörivään pyörään. voi olla katastrofaalisia seurauksia. Turbiinin pyörä on altis voimakkaille räjähdyksille tällaisissa olosuhteissa, mikä usein johtaa akselin rikkoutumiseen. Tämä puolestaan ​​aiheuttaa sen, että nopeasti pyörivä kompressorin pyörä yrittää pakottaa ulos kotelosta ilmanottoaukon kautta, mikä on mahdollisesti vaarallinen skenaario.

On tärkeää korostaa, että vaikka kompressorin pyörät eivät tyypillisesti poistu kotelosta yhtenä kappaleena, sirpaleiden energiatasot ovat useita kertoja korkeammat kuin suurikaliiperisten kiväärin luotien. Tilanteissa, joissa turboahtimen tuloaukko paljastuu, nämä suuren energian palaset voivat aiheuttaa vakavan riskin sivullisille tai aiheuttaa laajoja vaurioita moottorin osille, jos ne pomppaavat pois suljetusta konepellistä. Tällaiset riskit korostavat oikean huollon ja valppauden tärkeyttä turboahtimen käytössä vieraiden esineiden nielemiseen liittyvien mahdollisten vaarojen vähentämiseksi.

 

Suositut Turboahtimet

 

1. Turboahdin Kubotalle

Turbo 1C04117014, 1C041-17014 Turboahdin sopii Kubota V3300T-moottoriin

Osanumero: 49177-03130 49177-03160 49177-03140, 4917703130 4917703160 4917703140

OE-numero: 1G565-1701, 1G565-17012, 1G565-17013, 1G5651701, 1G56517012, 1G56517013, 1C04117014, 1C04117014, 17014,-17013

Valmistusosanumero: 1G565-1701, 1G56517012, 1G565-17013, 1C040-1701, 1C0401701

Sovellus:

Mitsubishi Pajero, L200, V3300-T

2001- Sopii Bobcat S250 -kuormaajaan, Kubota 3.3L, V3300-T

Tämä turboahdin sopii erinomaisesti Kubota Engine V3300T:lle. Sen ilmakompressori, pakokaasuturboahdin ja ilmapumppu auttavat lisäämään moottorin tehoa ja vähentämään polttoaineen kulutusta. Edistyksellisen suunnittelun ja valmistuksen ansiosta se tarjoaa pitkäkestoisen ja luotettavan suorituskyvyn.

 

2.  Turboahdin Caterpillarille

Turboahdin 49179-02260 5I-7952 Sopii Caterpillar-kaivukoneeseen 320 320B 320N 318

Kunto: uusi, jälkimarkkina

Turbomalli: TD06H-16M/14

Osanumero: 49179-02260, 4917902260

Valmistusosanumero: 5I7952, 5I-7952, 5I7585, 5I-7585

Sovellus: Sopii malleihin Caterpillar 318C, 320, 320L, 320B, 320BL, 320N

Voinut 3066-moottorilla

Paranna Caterpillar-kaivukoneesi 320, 320B, 320N ja 318 suorituskykyä turboahtimella 49179-02260 5I-7952. Tämä korkealaatuinen turboahdin on suunniteltu lisäämään koneesi tehoa ja tehokkuutta varmistaen optimaalisen suorituskyvyn työmaalla. Luota tähän turboahtimeen, joka tuottaa tehoa, jota tarvitset vaikeisiin kaivutöihin helposti. Päivitä varusteesi jo tänään tällä huippuluokan turboahtimella!

 

3. Turboahdin Cumminsille

Turbo HX82 Turboahdin 4035862 4089809 4035863 4035864, Sopii Cummins-moottoriin QSKV60 

Osanumero: 4035862, 4089809, 4035863, 4035864

Moottorinumero: Sopii Cummins QST30, CM552, QST30, CM850, QSKV60, QST30, 1MW

Turbomalli: HX82-A4017BC, F32Y3, HE800FG, HX82, HX82-A4017BC, BA25GA3, HE800FG

Sopii 2000- sopii Cumminsin erilaisiin generaattoreihin, rakenne QST30 1MW -moottorilla

KW:1341/2146 HP

Uusi, korvaava

Paranna Cummins Engine QSKV60:n suorituskykyä Turbo HX82 -turboahtimella. Tämä huippuluokan turboahdin, jonka osanumerot ovat 4035862, 4089809, 4035863 ja 4035864, on suunniteltu tarjoamaan vertaansa vailla olevaa tehoa ja tehokkuutta. Päivitä moottorisi tällä tarkasti suunnitellulla turboahtimella saadaksesi pehmeämmän ja dynaamisemman ajokokemuksen.

 

4. Turboahdin Volvolle

Turboahdin 21761005 VOE21761005 Volvo L60G L70G L90G EC220D EC235D EW160D

Osanumero: 21761005, VOE21761005

Sovellukset:

Volvo-kaivukoneet: EC220DL, EC220D, EC235D, ECR235D

Volvo-pyöräkuormaajille: L60G, L70G, L90G

Volvon muut mallit: P6820C, ABG, P6870/5870/5770C, ABG, SD115

Paranna Volvo-rakennuskalustosi suorituskykyä turboahtimella 21761005 VOE21761005. Tämä erityisesti Volvo-malleille L60G, L70G ja L90G sekä EC220D, EC235D ja EW160D suunniteltu turboahdin on pelin vaihtaja moottorin tehon ja tehokkuuden lisäämisessä.

 

FAB raskaat osat  voivat auttaa tarpeidesi kanssa

Tervetuloa Fab Heavy Partsin verkkoluetteloon, jossa voit tutustua ihastuttavaan valikoimaan   turboahdin.  Meillä on monipuolinen valikoima tarpeidesi mukaan. Asiantunteva varaosatiimimme on käytettävissäsi ja valmis auttamaan sinua kaikissa vaiheissa.

 

Mag-iwan ng komento

Pakitandaan: ang mga komento ay dapat maaprubahan bago sila mai-publish.