Mag-order sa amin Ngayon at Maging FAB VIP. Mga Gantimpala&VIP

Makakuha ng $50 na Bawas sa Final Drive Travel Motors Mamili ng Final Drive

Makakuha ng 10% diskwento sa pag-checkout sa tool box, floor jack, engine hoist, shop press, oil drain pan, wrench set, porta power kit Mamili ng mga Tool

Laturi: ajoneuvosi sähkövirtakeskus

The Alternator: Your Vehicle's Electric Power Hub

Ajoneuvosi tarvitsee huomattavan määrän sähköä toimiakseen tehokkaasti ja antaa virtaa tärkeille osille, kuten moottorille, vaihteistolle ja useille nykyaikaisille ominaisuuksille. Vaikka akku käynnistää moottorin, sen latauksen ylläpitäminen käytön aikana vaatii jatkuvaa virransyöttöä. Astu sisään laturiin, joka on keskeinen elementti, joka toimii miniatyyrinä sähkövoimana ajoneuvossasi. Muuntamalla moottorin pyörimisen sähköksi vaihtovirtalaturilla on ratkaiseva rooli optimaalisen suorituskyvyn ylläpitämisessä. Kaikki häiriöt tai toimintahäiriöt vaihtovirtageneraattorissa voivat vaikuttaa merkittävästi ajoneuvosi yleiseen toimintaan ja terveyteen.

Generaattorit vs. Laturi

Autojen sähköntuotannon alalla käytetään kahta päälaitetta: generaattoreita ja vaihtovirtageneraattoreita.

Generaattorit, jotka olivat yleisiä ajoneuvoissa 1960-luvun alkuun asti, olivat suuria, painavia yksiköitä, jotka tuottivat tasavirtasähköä. Ne edellyttävät nopeutta tuottaakseen tehoa tehokkaasti, mikä tekee niistä vähemmän tehokkaita tyhjäkäynnillä. Lisäksi generaattoreiden harjat kuluvat usein ja vaativat huomattavaa vaivaa kääntääkseen tehon kasvaessa, mikä lisää moottorin vastusta, pienenee hevosvoimaa ja lisää polttoaineenkulutusta.

Pidiodin käyttöönotto mullisti tämän maiseman helpottamalla siirtymistä vaihtovirtalaturiin (AC) . Laturit tuottavat tehoa tehokkaammin pienemmillä nopeuksilla ja pienemmällä vastuksella. Huolimatta kotitalouskäyttöä muistuttavan vaihtovirtasähkön tuottamisesta, tasasuuntaajaa käytetään muuntamaan tämä tasavirtaan moottorin yhteensopivuuden varmistamiseksi.

 

Mitä laturi tekee

Kun moottori käy, lisävarustehihna toimii vaihtovirtageneraattorin roottorin ohjaamiseksi. Roottori on varustettu sarjalla pohjois- ja etelänapaisia ​​magneettilevyjä, jotka on järjestetty vuorotellen. Kun roottori kytketään päälle, se muuttuu sähkömagneetiksi, joka pyörii kuparikäämeistä koostuvan staattorin sisällä ja tuottaa siten vaihtovirtaa.

Tuotettu vaihtovirta virtaa sitten tasasuuntaajan läpi 3–8 silikonidiodin kautta. Nämä diodit, jotka toimivat yksisuuntaisen venttiilin puolijohteina, sallivat virran kulkea vain yhteen suuntaan. Tämä ominaisuus estää vaihtovirtaa kääntämästä virtaustaan ​​ja muuttumasta tasavirraksi. Diodin toimintahäiriön sattuessa vaihtovirtageneraattorin teho laskee merkittävästi. Esimerkiksi kolmiodiodisessa tasasuuntaajassa yhden diodin katoaminen johtaa kolmanneksen pienenemiseen vaihtovirtageneraattorin tehossa.

vaihtovirtageneraattorin hallintaan käytetään säädintä. Aikaisemmissa, 1970-luvun puoliväliä edeltäneissä ajoneuvomalleissa sääntelijät olivat erillisiä kokonaisuuksia, joilla oli taipumus korkeaan vikaan. Teknologisen kehityksen myötä säätimet integroitiin vaihtovirtageneraattoriin, mikä paransi luotettavuutta. Säätimellä on ratkaiseva rooli vaihtovirtageneraattorin tehon ohjauksessa moduloimalla roottorikentän päälle- ja pois päältä -tiloja.

Tämä modulaatio tapahtuu nopeasti, ja päälle- ja poiskytkentä tapahtuu jopa 2 000 kertaa sekunnissa. Monissa ajoneuvoissa vaihtovirtalaturi toimii moottorin kierrosten perusteella (rpm) ja käynnistää latauksen vasta, kun moottori ylittää 2000-2500 rpm. Jotkut nykyaikaiset ajoneuvot ovat siirtyneet pulssinleveysmodulaation (PWM) ohjaukseen, jossa vaihtovirtalaturi syöttää virtaa vain tarpeen mukaan. Tämä säätö ei vain vähennä moottorin kuormitusta, vaan myös minimoi polttoaineenkulutuksen.

 

Kun laturi epäonnistuu

Jos vaihtovirtageneraattori epäonnistuu, on ratkaisevan tärkeää ymmärtää vaihtovirtageneraattorin ja akun välinen monimutkainen suhde. ajoneuvoa. Tyhjentynyt akku voi rasittaa laturia, aivan kuten viallinen laturi voi vaikuttaa haitallisesti akkuun. laturin liiallinen virrankulutus voi aiheuttaa sen heikkenemisen ajan myötä, kun taas tasasuuntaajan tai säätimen ongelmat voivat johtaa akun yli- tai alilataukseen, mikä lopulta johtaa sen ennenaikaiseen vikaan.

Ajoneuvon latausjärjestelmän kunnon valvomiseksi on suositeltavaa pitää silmällä kojelaudassa olevaa akun jännitemittaria. Kun moottori on käynnissä, mittarin pitäisi ihanteellisesti näyttää jännitteen lukema välillä 13.2 ja 14.4 volttia. Kaikki yli 15 voltin tai alle 13 voltin lukemat voivat viitata mahdollisiin ongelmiin. Koska akku ylläpitää tyypillisesti 12 voltin jännitettä, alle 13 voltin lähtöjännite moottorin käydessä tarkoittaa, että laturi ei toimi optimaalisesti ja vaatii välitöntä huomiota lisäkomplikaatioiden estämiseksi.

 

Miten laturi testataan

Varmistaaksesi laturisi asianmukaisen toiminnan, on tärkeää noudattaa systemaattista lähestymistapaa, varsinkin jos sitä ei ohjata elektronisella ohjausmoduulilla (ECM). Tässä ovat vaiheet, joiden avulla voit testata vaihtovirtalaturisi:

- Aloita sammuttamalla moottori turvallisuuden varmistamiseksi testausprosessin aikana.

- Aseta digitaalinen yleismittari (DMM) 20 V DC -tilaan valmistautuaksesi jännitteen mittaukseen.

- Kosketa DMM:llä varovasti punaista anturia akun positiivista napaa ja mustaa anturia negatiivista napaa. Jännitelukeman tulee olla alueella 11.5-12.5 volttia

- Kun ensimmäinen lukema on kirjattu, käynnistä moottori ja toista jännitetesti. - Jännitelukeman pitäisi nyt näyttää nousua, mieluiten välillä 13.5-14.4 volttia. Jos lukema pysyy samana kuin alkuperäisessä mittauksessa, siirry seuraavaan vaiheeseen.

- Yritä pyörittää moottoria noin 2500 rpm:iin ja pidä se paikallaan 30 sekuntia. Tämän jälkeen testaa jännite uudelleen. Jos se ei vieläkään saavuta alhaista 14 s aluetta, vika voi olla laturissasi.

Ajoneuvoissa, joissa on ECM-ohjattu vaihtovirtageneraattori, testausprosessi vaatii erikoislaitteita, kuten akkujännitteen testerin ja koodinlukijan. Nämä työkalut ovat välttämättömiä sekä vaihtovirtageneraattorin että akun oikean toiminnan varmistamiseksi. Tällaisissa tapauksissa on suositeltavaa tutustua ajoneuvosi huolto- ja korjausoppaaseen saadaksesi yksityiskohtaisia ​​ohjeita testausmenettelyistä.

 

Viimeisen vaihtovirtageneraattorin ilmaisimet

Laturin viallisen merkkien tunnistaminen on ratkaisevan tärkeää ajoneuvosi moitteettoman toiminnan kannalta. Tässä on joitain keskeisiä oireita, joista sinun tulee olla tietoinen:

- Hidas kampi tai ilman kampi: Jos moottorilla on vaikeuksia käynnistyä riittämättömän pyörimisnopeuden vuoksi, akku on usein ensimmäinen epäilty. On kuitenkin olennaista tunnustaa, että noin puolet hitaan kampin tai ilman kampia tapahtuvista tilanteista voi johtua siitä, että vaihtovirtalaturi ei lataa akkua riittävästi. Jos huomaat tarvitsevasi apukäynnistystä ja ajoneuvo ei käynnisty uudelleen 30 minuutin tai pidemmän ajon jälkeen, vaihtovirtalaturi tulee tutkia sen kunnon määrittämiseksi.

- Himmenevät tai välkkyvät valot: Ajon aikana ajovalojen tulee pysyä tasaisina ilman heilahteluja. Jos huomaat valojen välkkymistä tai himmenemistä, se voi olla merkki siitä, että vaihtovirtageneraattorilla on vaikeuksia toimia kunnolla. Tämä voi johtaa siihen, että ajoneuvo toimii yksinomaan akkuvirralla, mikä saattaa vaarantaa virran loppumisen.

- Palamisen haju: Palovammahaju, erityisesti sähköpalamiseen liittyvä, vaatii välitöntä huomiota. Jos tällaista hajua esiintyy, on suositeltavaa keskeyttää ajaminen ja tarkastaa ajoneuvo viipymättä. Ylikuumentunut vaihtovirtalaturi voi mahdollisesti johtaa sisäiseen palamiseen tai järjestelmän ylilataukseen, mikä voi aiheuttaa langan sulamista ja aiheuttaa vakavan sähköpalon vaaran.

- Jauhava tai vinkuva ääni: vaihtovirtalaturi koostuu kahdesta laakerista - toinen on laakerin edessä ja toinen takana roottori. Ajan myötä nämä laakerit voivat kulua, mikä voi aiheuttaa voihkimista, vinkumista tai hiontaääniä. Jos kuulet tällaisia ​​ääniä vaihtovirtageneraattorista, se tarkoittaa vaihtamisen tarvetta.

Näiden vaihtovirtageneraattorin vian merkkien ymmärtäminen ja korjaaminen voi auttaa estämään mahdollisia ajoneuvovaurioita ja varmistamaan sekä ajoneuvon että sen matkustajien turvallisuuden.

 

Suosittu Laturi

1. Laturi Cumminsille

12V 135A Laturi C5316342 JFZ1135111 Sopii Cummins Engineen ISB ISF QSB

Vaihda osanumero: 5316342, C5316342, JFZ1135111

Tekniset tiedot: Jännite: 12V
Ampeeri: 135A

Sopii Cummins-moottoriin: ISB, QSB, 2.8L, 3.8L, ISF2.8, ISF3.8

Käynnistä Cummins Engine ISB, ISF tai QSB tehokkaalla 12V 135A laturi C5316342 JFZ1135111. Tämä laturi on suunniteltu tarjoamaan luotettavaa ja tehokasta virtalähdettä varmistaen, että moottorisi toimii sujuvasti ja tehokkaasti. Vankan rakenteen ja tarkan istuvuuden ansiosta voit luottaa tähän laturiin Cummins-moottorisi vaatimuksiin. Päivitä sähköjärjestelmäsi tällä huippulaadukkaalla laturilla parantaaksesi suorituskykyä ja luotettavuutta.

 

2. Laturi Bobcatille

12V 40A Laturi 6669618 Kubota Moottorille D750B D1005B Sopii Bobcat Loader 453C 463 553F MT50 MT52 MT54>MT85

Vaihda osanumero: 6669618, 0210800810, 101211-1100, 1012111100, LRA02008, LRA2008, 021080-08108,1,08,1,08 12111281

Sopivuus moottoriin: Kubota D750B, D1005B, D750, D1005

Sovellukset: Sopii Bobcat-kuormaajaan: 453, 463, 553, 453C, 553F
Sopii Bobcat-telakuormaajaan: MT50, MT52, MT55

Käytä Kubota Engine D750B D1005B -moottoria 12V 40A laturilla 6669618! Tämä korkealaatuinen laturi on suunniteltu sopimaan täydellisesti Bobcat Loader -malleihin 453C, 463, 553F, MT50, MT52, MT55 ja MT85. Pidä laitteesi käynnissä sujuvasti ja tehokkaasti tällä luotettavalla vaihtovirtageneraattorilla, joka on suunniteltu optimaaliseen suorituskykyyn.

 

3. Laturi Daewoolle

Daewoo Excavator DH220-3-moottorille D1146 Laturi RK390045
Osanumero: RK390045Sovellus:
Kaivinkone: Daewoo DH220-3
Moottori: D1146
Tekniset tiedot:
jännite: 24V
Ampeeri: 65A

Paranna Daewoo Excavator DH220-3:n tehoa merkittävällä moottorilla D1146 laturi RK390045. Tämä huippuluokan laturi on suunniteltu tarjoamaan optimaalista suorituskykyä ja luotettavuutta, jotta kaivukoneen toiminta pysyy tasaisena.

 

4. Laturi Deutzille

12V 60A Laturi 01183858 Deutz Enginelle 2011 1011 1011F F3L1011

Vaihda osanumero: 01183858, 05710978R, 03045438, 2929937, 02941222, 1179755, 1180640, 1180640, 1180640, 1180645, 3,8 4, 1183858, 2927274, LRA01835, LRA1835, 436491, 439190, 01182434, 1177328 , AAK2301, 11.201292, AAK2306, 11201292

Tekniset tiedot: Jännite (V): 12
Ampeeri (A): 60

Sopii moottoriin: Deutz 2011, 1011, 1011F, F3L1011

Käynnistä Deutz Engine 2011, 1011 tai 1011F tehokkaalla 12V 60A laturilla 01183858. Tämä laturi on suunniteltu tarjoamaan luotettavaa virtalähdettä, mikä varmistaa moottorillesi optimaalisen suorituskyvyn.

 

FAB-raskaat osat  voivat auttaa tarpeidesi kanssa

Tervetuloa Fab Heavy Partsin verkkoluetteloon, jossa voit tutustua ihastuttavaan valikoimaan vaihtovirtageneraattoreita.  Meillä on monipuolinen valikoima tarpeidesi mukaan. Asiantunteva varaosatiimimme on käytettävissäsi ja valmis auttamaan sinua kaikissa vaiheissa.

Mag-iwan ng komento

Pakitandaan: ang mga komento ay dapat maaprubahan bago sila mai-publish.