Mag-order sa amin Ngayon at Maging FAB VIP. Mga Gantimpala&VIP

Makakuha ng $50 na Bawas sa Final Drive Travel Motors Mamili ng Final Drive

Makakuha ng 10% diskwento sa pag-checkout sa tool box, floor jack, engine hoist, shop press, oil drain pan, wrench set, porta power kit Mamili ng mga Tool

Ontdek de voordelen van het inbouwen van een motoroliekoeler

Discover the Benefits of Incorporating an Engine Oil Cooler

Net zoals de radiateur van een voertuig de motor koelt, zorgt een motoroliekoeler ervoor dat de motorolie op de optimale bedrijfstemperatuur blijft. Hierdoor wordt de levensduur van de bewegende onderdelen van de motor effectief verlengd en wordt de kans kleiner dat dure motorreparaties nodig zijn.

In een typisch voertuig circuleert koelvloeistof door de hoofdradiator om te voorkomen dat de motor oververhit raakt. Aan de andere kant fungeert een oliekoeler uitsluitend als speciale radiateur voor de motorolie. Het is belangrijk op te merken dat de rol van de oliekoeler verschilt van die van het koelsysteem, dat verantwoordelijk is voor het regelen van de motortemperatuur. Motoroliekoelers variëren in grootte, maar zijn over het algemeen kleiner in vergelijking met de hoofdradiator, waardoor een efficiënte oliekoeling wordt gegarandeerd zonder dat dit ten koste gaat van de algehele prestaties van de motor.

Hoe een Oliekoeler werkt

Het bereiken en behouden van de optimale bedrijfstemperatuur voor motorolie is van cruciaal belang voor de levensduur en prestaties van de motor van uw voertuig. Idealiter zou de motorolie moeten werken binnen het temperatuurbereik van 180 tot 210 graden Fahrenheit. Afwijken van dit bereik kan schadelijke gevolgen hebben voor de viscositeit en druk van de olie, wat mogelijk kan leiden tot ernstige motorschade en dure reparaties.

De oliekoeler speelt een cruciale rol bij het afvoeren van warmte terwijl deze uit de motor circuleert, door de koeler en terug in het oliecarter, waardoor een consistente stroom wordt gegarandeerd. Sommige oliekoelers zijn uitgerust met een thermostaat om het koelproces te regelen, die sluit wanneer de olie snel wordt verwarmd en opent wanneer dat nodig is om de juiste olietemperatuur te behouden.

 

Typen motor Oliekoelers

Motoroliekoelers zijn verkrijgbaar in twee primaire typen: olie-naar-water en olie-naar-lucht. Elk type functioneert door de olie door een warmtewisselaarelement te laten circuleren om warmte af te voeren of te onttrekken om de olietemperatuur effectief te regelen. Zoals de namen al aangeven, gebruikt de olie-luchtkoeler omgevingslucht om de olie af te koelen terwijl deze over de vinnen van de koeler stroomt, wat lijkt op een miniatuurradiator. Sommige modellen integreren een thermostatisch geregelde omloopklep om de gekoelde olie terug naar de motor te leiden zonder door de koeler te gaan totdat de olietemperatuur stijgt.

Bij het selecteren van het juiste type oliekoeler voor uw voertuig is het essentieel om rekening te houden met verschillende factoren, zoals de heersende klimaatomstandigheden, het specifieke merk en model van uw voertuig, het trek- en trekvermogen, evenals uw individuele rijgedrag. gebruiken. Deze overwegingen helpen u bepalen of een olie-lucht- of olie-waterkoeler de meest geschikte keuze is voor uw behoeften.

Als u een aftermarket-oliekoeler aan uw voertuig toevoegt, kiest u waarschijnlijk voor een olie-luchtkoeler. In combinatie met een thermostatisch geregelde klep staat deze configuratie bekend om zijn betrouwbaarheid bij het handhaven van optimale olietemperaturen gedurende langere perioden. Omgekeerd kan een olie-waterkoeler voordeliger zijn bij zware toepassingen, zoals in grote vrachtwagens. Het is echter belangrijk op te merken dat als een olie-waterkoeler lekt, er een risico bestaat op vermenging van koelvloeistof en olie, wat mogelijk tot aanzienlijke motorproblemen kan leiden.

 

Een aftermarket-motor kiezen Oliekoeler

Oliekoelers zijn verkrijgbaar in verschillende maten, variërend van 10 tot 30 rijen, en worden aangeboden in buis-en-vin- of plaatconfiguraties. Bij het selecteren van de juiste maat van een oliekoeler is het van cruciaal belang om rekening te houden met verschillende factoren:

- De oliecapaciteit van het systeem

- Het vermogen van de motor

- De hoeveelheid luchtstroom en de beschikbare ruimte voor de oliekoeler

- De grootte van de radiator

Het wordt aanbevolen om te kiezen voor een grotere oliekoeler die comfortabel in de motorruimte past en tegelijkertijd voldoende luchtstroom garandeert. Het is ook essentieel om ruimte te laten voor een thermostaat als er nog geen thermostaat in het systeem is geïnstalleerd.

Oliekoelers zijn ontworpen in configuraties met één, twee of drievoudige doorgang, die het aantal keren aangeven dat de olie door de koeler circuleert voordat deze terugkeert naar de olie van het voertuig pan. Hoe vaker de olie doorloopt, hoe meer warmte wordt afgevoerd, waardoor de koelefficiëntie van de oliekoeler wordt verbeterd. Kies het pasontwerp op basis van de koelingsvereisten van uw motor en de bedrijfsomstandigheden waarmee deze te maken krijgt.

 

Een Oliekoeler installeren

Als het gaat om de installatie van een oliekoeler, kunnen personen met een goed niveau van mechanische bekwaamheid merken dat ze het installatieproces zelfstandig kunnen uitvoeren. Om te beginnen is het belangrijk om de instructies die bij de kit zijn geleverd zorgvuldig te volgen om een ​​succesvolle installatie te garanderen.

Een van de belangrijkste stappen is het installeren van de olieleidingen die in de set zitten. Dit proces omvat doorgaans het verwijderen van het bestaande motoroliefilter en het vervolgens bevestigen van de vloeistofslangen aan en van de koeler. Het is van cruciaal belang om goed te letten op de lay-out van de olieleidingen om de lengte en het aantal bochten te minimaliseren. Door de oliekoeler zo dicht mogelijk bij het oliefilter te plaatsen en toch voldoende luchtstroom toe te laten, kunt u de efficiëntie van het koelsysteem optimaliseren.

Tijdens het installatieproces wordt het ten zeerste aanbevolen om elke stap en elke verbinding dubbel of driemaal te controleren om het optreden van lekken te voorkomen. Deze nauwgezette aanpak kan ervoor zorgen dat de oliekoeler effectief en probleemloos functioneert. Bovendien is het raadzaam om een ​​set flaremoeren of lijnsleutels aan te schaffen die speciaal zijn ontworpen voor het verwijderen en vastdraaien van de slangfittingen. Deze gereedschappen kunnen het installatieproces vergemakkelijken en helpen een veilige en lekvrije verbinding tussen de olieleidingen en de koeler te realiseren.

Als het gaat om het toevoegen van oliekoeler-leidingen, kan het volgen van deze twee best practices een aanzienlijk verschil maken in de efficiëntie en prestaties van uw voertuig:

- Gebruik een specifieke sandwichplaat: Het is van cruciaal belang om een ​​sandwichplaat te kiezen die is afgestemd op de motor van uw voertuig. Deze informatie is doorgaans opgenomen in uw oliekoeler-set, zodat u zeker weet dat de componenten compatibel en geoptimaliseerd zijn voor uw specifieke toepassing.

- Voeg een filterverplaatsingsset toe: Als u kiest voor een filterverplaatsingsset met een adapter die overeenkomt met de oorspronkelijke filterlocatie op het motorblok, kunt u de algehele effectiviteit van de vergroten oliekoeler systeem. Deze methode biedt een efficiëntere aanpak vergeleken met direct lopende leidingen vanuit het oliefilter. Door de leidingen eerst naar de oliekoeler te leiden, vervolgens naar het filter en terug naar het motorblok, kunt u een soepeler en gestroomlijnder oliestroomproces tot stand brengen.

Voor optimale prestaties kunt u overwegen om de oliekoeler aan de voorkant van het voertuig te installeren, tussen de radiateur en de grille. Deze strategische plaatsing zorgt voor een maximale luchtstroom, waardoor de koelefficiëntie van de olie wordt verbeterd. Plaats indien mogelijk de oliekoeler dicht bij het bestaande oliefilter om een ​​meer samenhangende en naadloze werking binnen het motorsysteem mogelijk te maken.

 

Oliekoeler Onderhoud

Een oliekoeler van een OEM-motor is ontworpen om een ​​levensduur te hebben die overeenkomt met die van het voertuig. Aan de andere kant wordt verwacht dat universele of hoogwaardige aftermarket-oliekoelers ongeveer 80.000 km of maximaal 10 jaar meegaan met minimale problemen. Om de levensduur van uw oliekoeler en motor te garanderen, is het van cruciaal belang om een ​​regelmatig schema voor olie- en filterverversingen aan te houden. Deze eenvoudige praktijk kan de levensduur van uw oliekoeler aanzienlijk verlengen.

Regelmatige inspecties zijn essentieel om eventuele problemen met de oliekoelerr of olieleidingen op te sporen. Let op lekkages, scheuren of tekenen van slijtage veroorzaakt door factoren zoals roest, trillingen of algemene slijtage in de loop van de tijd. Het is raadzaam om de plek waar uw auto geparkeerd staat te inspecteren op tekenen van olie- of vloeistoflekken, die een teken kunnen zijn van een probleem met de oliekoeler.

Er zijn bepaalde waarschuwingssignalen die erop kunnen wijzen dat reparatie van de oliekoeler nodig is, waaronder oververhitting van de motor of transmissie en hogere olietemperatuurwaarden dan normaal. Als uw auto voornamelijk wordt gebruikt voor dagelijks woon-werkverkeer en af ​​en toe een roadtrip, is een motoroliekoeler wellicht niet nodig. Als u echter hoge prestaties levert op circuits of regelmatig zware ladingen vervoert in warme omstandigheden, kan het installeren van een motoroliekoeler een nuttige aanvulling op uw voertuig zijn.

 

Populair Motoroliekoeler

 

1. Oliekoeler voor Caterpillar

Oliekoelerkern OR-9056 0R9056 Past voor CAT C15 C18 3406 3406B 3406C 3406E

Staat: nieuw, aftermarket

Onderdeelnummer: 2W1008, 2Y8928, 4N0619, 4W0639, 4W6039, 6N0169, 6N8856, 7C3039, 7W2164, 1330125, 3637451, OR5511, OR5601 , OR9056

Toepassing:
Past voor Caterpillar-motoren:CG137-08, G3406, G3408, G3408B, G3408C, 3406B, 3406C, 3408, 3406C, 3408C, 3408E, C18, 3456, C15, C15, Geschikt voor rups Modellen:
GEDEELTE VRACHTWAGEN:735, 740, D350E, D350E II, D400E, D400E II
KOUD PLANER:PM-465, PM-565, PM-565B, PR-450C.

Ontdek de ultieme oplossing om uw CAT C15-, C18-, 3406-, 3406B-, 3406C- en 3406E-motoren soepel te laten draaien met de Oliekoelerkern OR-9056 0R9056 . Deze hoogwaardige oliekoelerkern is ontworpen om naadloos in uw motor te passen en zorgt voor optimale prestaties en temperatuurregeling.

 

2. Oliekoeler voor Perkins

Oliekoeler 4134W016 voor Perkins-motor 1104A-44 1104C-44 1104C-E44
1104D-44

Onderdeelnummer: 4134W016

Toepassingen: Perkins Engine 1100-serie: 1104A-44, 1104C-44, 1104C-E44, 1104D-44

Upgrade uw Perkins-motor 1104A-44, 1104C-44 en 1104C-E44 met de krachtige Oliekoeler 4134W016. Deze topoliekoeler is speciaal ontworpen om de efficiëntie en levensduur van uw motor te verbeteren en optimale prestaties onder alle omstandigheden te garanderen.

 

3. Oliekoeler voor Volvo

Oliekoeler voor Volvo Motor D7D D6D D6E EC210B EC240B Deutz-motor BF4M2012 BF4M2012

Staat: nieuw, aftermarket

Toepassingen: Volvo-motor D7D D6D D6E EC210B EC240B, Deutz-motor BF4M2012 BF4M2012

Verbeter de prestaties van uw Volvo-motormodellen D7D, D6D, D6E, EC210B, EC240B en Deutz-motormodellen BF4M2012 met de beschikbare oliekoeler van het hoogste niveau. Dit essentiële onderdeel zorgt voor een optimale regeling van de motortemperatuur, waardoor de levensduur en efficiëntie van uw motor worden gewaarborgd.  

 

4. Oliekoeler voor Yanmar

Oliekoeler 124100-5710  Past op Yanmar-motor 4TNV82 4TNV84 4TNV88 4TNV94 4TNV98

Staat: nieuw, aftermarket

Onderdeelnummer: 124100-5710

ToepassingenYanmar-motor 4TNV82 4TNV84 4TNV88 4TNV94 4TNV98

Deze Oliekoeler 124100-5710 is speciaal ontworpen voor Yanmar-motoren 4TNV82, 4TNV84, 4TNV88, 4TNV94 en 4TNV98. Het is een effectieve, betrouwbare oliekoeler die de motortemperatuur effectief gereguleerd houdt.

 

FAB Heavy Parts  Kan u helpen met uw behoeften

Welkom bij Fab Heavy Parts' online catalogus, waar u een prachtig assortiment motoroliekoelers kunt ontdekken .  We hebben een gevarieerde selectie om aan uw behoeften te voldoen. Ons deskundige onderdelenteam staat tot uw beschikking en staat klaar om u bij elke stap te helpen.

Mag-iwan ng komento

Pakitandaan: ang mga komento ay dapat maaprubahan bago sila mai-publish.